Metruk Binaların Yıkılması İçin Proje Hazırlandı

21.02.2022 - 13:39, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3742+ kez okundu.
 

Metruk Binaların Yıkılması İçin Proje Hazırlandı

Sahipleri tarafından terk edilmiş ve kullanılmayan evlerin çevreye tehlike saçmaması için Tavşanlı Belediyesi gerekli tüm önlemleri alırken, rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlandı. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Tavşanlı’da bulunan 8 evi teker teker incelenerek projelerin kontrolünü gerçekleştirdi.Bölge Müdürlüğü ekiplerine Tavşanlı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ahmet Göktürk ve belediye personelide eşlik etti. Zamanla bir kısmı kendiliğinden çöken ve tamamen yıkılması an meselesi olan evlerin arazilerine inşaat yapılamayacak. Eğer mülk sahipleri bu alanlara yeniden ev yapmak isterlerse rölöve ve restitüsyon projelerinin dışına çıkamayacak. Böylece Kültürel mirasın korunması hedefleniyor. - DORUK

Sahipleri tarafından terk edilmiş ve kullanılmayan evlerin çevreye tehlike saçmaması için Tavşanlı Belediyesi gerekli tüm önlemleri alırken, rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlandı. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Tavşanlı’da bulunan 8 evi teker teker incelenerek projelerin kontrolünü gerçekleştirdi.Bölge Müdürlüğü ekiplerine Tavşanlı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ahmet Göktürk ve belediye personelide eşlik etti.

Zamanla bir kısmı kendiliğinden çöken ve tamamen yıkılması an meselesi olan evlerin arazilerine inşaat yapılamayacak. Eğer mülk sahipleri bu alanlara yeniden ev yapmak isterlerse rölöve ve restitüsyon projelerinin dışına çıkamayacak. Böylece Kültürel mirasın korunması hedefleniyor. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.