Memur Sen Kurucu Genel Başkanı Rahmetle Anıldı

Güncel 10.01.2021 - 21:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3287+ kez okundu.
 

Memur Sen Kurucu Genel Başkanı Rahmetle Anıldı

Kütahya Memur-Sen İl Temsilciliği vefatının 21. yılında Merhum Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı ve Memur-Sen teşkilatında emek veren öncüleri, okunan hatimlerin duasını yaparak rahmet ve minnetle andı.
Kütahya Memur-Sen İl Temsilciliği vefatının 21. yılında Merhum Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı ve Memur-Sen teşkilatında emek veren öncüleri, okunan hatimlerin duasını yaparak rahmet ve minnetle andı. RAHMETLE ANIYORUZ diyen Memur Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih KÖSE: " 'Toprak kuşatınca ten kafesini Yeni bir günedir göçümüz bizim' 1940 ta Urfa’da dünyaya gelen ve 6 Ocak 2000 tarihinde dar-u bekaya irtihal eden Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN merhum doğup büyüdüğü şartları şöyle ifade ediyor. 'Gün geçmezdi ki birkaç Urfalının bir kıyafeti yüzünden başı derde girmesin. Polis ve jandarma, geleneksel mahallî kıyafetle dolaşan hemşehrilerimizi; kadın, erkek ve çocuk demeden yoldan, mahalle aralarından toplayarak karakollara götürürdü. Ben çocukken, polisin sokak ortasında, Kılık-Kıyafet Kanunu’na aykırı gördükleri bu giysileri yırttığına çok tanık olmuşumdur. Halkın, özellikle köylünün ödü kopardı polisten, jandarmadan. Milletin karnı açtı, iş sahaları yok denecek kadar azdı. Ama bu halktan şalvar, entari, çarşaf yerine; pantolon, ceket, şapka, manto giymesi isteniyordu. (…) Okullarda din, ders olarak okutulmuyordu, yasaktı. Dinî yayınlar da yasaktı. Konu komşu çocuklarına gizli gizli Kur’an öğreten kadın-erkek birçok kişinin, evlerinin basılarak suç unsurlarıyla birlikte karakollara, mahkemelere taşınması, gündelik sıradan olaylardandı. Ezan bile Türkçe okunurdu minarelerde. Batılılaşma uğruna yapılıyordu bütün bunlar.' İşte bu zor zamanlarda toplumun karanlıklardan aydınlığa yürüyüşünde fikirleriyle ışık saçan, cesaret ve hareketiyle başta gençlik olmak üzere millete öncü ve örnek olmuş gerçek bir münevver, medeniyet değerlerimizi değişimin kaynağı bilerek kendisini nesillerin eğitimine adamış örnek bir öğretmen, çevresindekilerle samimi yakınlığı ve dürüst kişiliğiyle gerçek bir abi, arkadaş; iyi bir hatip, edebiyat dünyasında ‘Kudüs Şairi’ olarak nam salan Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın vefatının 21. Yılında, ebediyete irtihal eden tüm öncülerimiz, teşkilat mensuplarımız ve yakın zamanda kaybettiğimiz Şube Kurucu Başkanımız Sadık Ceylan ve Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin abilerimizi rahmet ve minnetle anmak ve başta Peygamber Efendimiz (Sav) olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm geçmişimizin ruhlarına ithafen okuduğumuz hatmi şeriflerin duasını yapmak üzere toplandığımız programımıza hoş geldiniz. Eğitim-Bir-Sen, haklı davası ve temsil ettiği entelektüel birikim sebebiyle hak ve özgürlük mücadelesinin de en önemli, en etkin merkezi olmuştur. Maddi kazanımlarla birlikte başörtüsü yasağının, katsayı engelinin, kesintisiz sekiz yıllık temel eğitim dayatmasının kaldırılması gibi birçok antidemokratik uygulamaya son verilmesi hususunda onun yolundan gidenlerin imzası, katkısı vardır. Kurucu genel başkanımız olmasının ötesinde köklü bir hareketin lideri olarak hep hayırla yâd edeceğimiz Mehmet Akif İnan’a ve ebedi âleme irtihal eden cümle geçmişimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz." - DORUK
Kütahya Memur-Sen İl Temsilciliği vefatının 21. yılında Merhum Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı ve Memur-Sen teşkilatında emek veren öncüleri, okunan hatimlerin duasını yaparak rahmet ve minnetle andı.

Kütahya Memur-Sen İl Temsilciliği vefatının 21. yılında Merhum Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı ve Memur-Sen teşkilatında emek veren öncüleri, okunan hatimlerin duasını yaparak rahmet ve minnetle andı.

RAHMETLE ANIYORUZ diyen Memur Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih KÖSE: " 'Toprak kuşatınca ten kafesini Yeni bir günedir göçümüz bizim'

1940 ta Urfa’da dünyaya gelen ve 6 Ocak 2000 tarihinde dar-u bekaya irtihal eden Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN merhum doğup büyüdüğü şartları şöyle ifade ediyor.

'Gün geçmezdi ki birkaç Urfalının bir kıyafeti yüzünden başı derde girmesin. Polis ve jandarma, geleneksel mahallî kıyafetle dolaşan hemşehrilerimizi; kadın, erkek ve çocuk demeden yoldan, mahalle aralarından toplayarak karakollara götürürdü. Ben çocukken, polisin sokak ortasında, Kılık-Kıyafet Kanunu’na aykırı gördükleri bu giysileri yırttığına çok tanık olmuşumdur. Halkın, özellikle köylünün ödü kopardı polisten, jandarmadan. Milletin karnı açtı, iş sahaları yok denecek kadar azdı. Ama bu halktan şalvar, entari, çarşaf yerine; pantolon, ceket, şapka, manto giymesi isteniyordu. (…) Okullarda din, ders olarak okutulmuyordu, yasaktı. Dinî yayınlar da yasaktı. Konu komşu çocuklarına gizli gizli Kur’an öğreten kadın-erkek birçok kişinin, evlerinin basılarak suç unsurlarıyla birlikte karakollara, mahkemelere taşınması, gündelik sıradan olaylardandı. Ezan bile Türkçe okunurdu minarelerde. Batılılaşma uğruna yapılıyordu bütün bunlar.'

İşte bu zor zamanlarda toplumun karanlıklardan aydınlığa yürüyüşünde fikirleriyle ışık saçan, cesaret ve hareketiyle başta gençlik olmak üzere millete öncü ve örnek olmuş gerçek bir münevver, medeniyet değerlerimizi değişimin kaynağı bilerek kendisini nesillerin eğitimine adamış örnek bir öğretmen, çevresindekilerle samimi yakınlığı ve dürüst kişiliğiyle gerçek bir abi, arkadaş; iyi bir hatip, edebiyat dünyasında ‘Kudüs Şairi’ olarak nam salan Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın vefatının 21. Yılında, ebediyete irtihal eden tüm öncülerimiz, teşkilat mensuplarımız ve yakın zamanda kaybettiğimiz Şube Kurucu Başkanımız Sadık Ceylan ve Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin abilerimizi rahmet ve minnetle anmak ve başta Peygamber Efendimiz (Sav) olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm geçmişimizin ruhlarına ithafen okuduğumuz hatmi şeriflerin duasını yapmak üzere toplandığımız programımıza hoş geldiniz.

Eğitim-Bir-Sen, haklı davası ve temsil ettiği entelektüel birikim sebebiyle hak ve özgürlük mücadelesinin de en önemli, en etkin merkezi olmuştur. Maddi kazanımlarla birlikte başörtüsü yasağının, katsayı engelinin, kesintisiz sekiz yıllık temel eğitim dayatmasının kaldırılması gibi birçok antidemokratik uygulamaya son verilmesi hususunda onun yolundan gidenlerin imzası, katkısı vardır.

Kurucu genel başkanımız olmasının ötesinde köklü bir hareketin lideri olarak hep hayırla yâd edeceğimiz Mehmet Akif İnan’a ve ebedi âleme irtihal eden cümle geçmişimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz." - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.