KÜTBO, Köpük Helvamızın Tescillini Aldı

Spor 14.12.2020 - 14:40, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2615+ kez okundu.
 

KÜTBO, Köpük Helvamızın Tescillini Aldı

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret başvurusu yapılan “Kütahya Köpük Helvası” Coğrafi İşaret olarak tescillendi.
Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret başvurusu yapılan “Kütahya Köpük Helvası” Coğrafi İşaret olarak tescillendi. KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya’da Osmanlı Döneminden bu yana kuşaktan kuşağa aktarılarak geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan ve kendine has kıvamı olan “Kütahya Köpük Helvası”nın Coğrafi işaret tescilinin alınmasıyla ilimiz yöresel ürünlerinin tanınırlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.   KÜTBO tarafından daha önce de Şaphane Vişnesi’nin Coğrafi İşaret tescilinin alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, diğer yöresel ürünler için de coğrafi işaret çalışmalarına devam edilerek İlimizin Coğrafi İşaretli ürün sayısının arttırılacağını ifade etti. “Kütahya Köpük Helvası” coğrafi işaret alınması sürecinde destek veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür eden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Ülkemize, İlimize, Üreticimize ve Üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.  Kütahya Valisi Ali Çelik: “Coğrafi işaret tescilli ürün sayımız 5’e yükseldi. İlimizin geleneksel lezzetlerinden “Kütahya Köpük Helvası” coğrafi işaret tescili aldı. Ürünümüze ve şehrimize değer katacak olan coğrafi işaret tescilinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. - DORUK
Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret başvurusu yapılan “Kütahya Köpük Helvası” Coğrafi İşaret olarak tescillendi.

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret başvurusu yapılan “Kütahya Köpük Helvası” Coğrafi İşaret olarak tescillendi.

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya’da Osmanlı Döneminden bu yana kuşaktan kuşağa aktarılarak geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan ve kendine has kıvamı olan “Kütahya Köpük Helvası”nın Coğrafi işaret tescilinin alınmasıyla ilimiz yöresel ürünlerinin tanınırlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

 

KÜTBO tarafından daha önce de Şaphane Vişnesi’nin Coğrafi İşaret tescilinin alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, diğer yöresel ürünler için de coğrafi işaret çalışmalarına devam edilerek İlimizin Coğrafi İşaretli ürün sayısının arttırılacağını ifade etti.

“Kütahya Köpük Helvası” coğrafi işaret alınması sürecinde destek veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür eden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Ülkemize, İlimize, Üreticimize ve Üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Kütahya Valisi Ali Çelik: “Coğrafi işaret tescilli ürün sayımız 5’e yükseldi. İlimizin geleneksel lezzetlerinden “Kütahya Köpük Helvası” coğrafi işaret tescili aldı. Ürünümüze ve şehrimize değer katacak olan coğrafi işaret tescilinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.