'Kütahya ve Susurluk Havzası Siyanüre Teslim Edilmesin'

Güncel 24.02.2022 - 00:37, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3022+ kez okundu.
 

'Kütahya ve Susurluk Havzası Siyanüre Teslim Edilmesin'

CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: "Siyanürlü altın madeni arama ÇED iptal davasına tüm Kütahyalı hemşerilerimizi ve yaşam savunucularını, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı, yarınlarımızı da korumak adına bir arada olmaya davet ediyorum" dedi.
CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: "Siyanürlü altın madeni arama ÇED iptal davasına tüm Kütahyalı hemşerilerimizi ve yaşam savunucularını, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı, yarınlarımızı da korumak adına bir arada olmaya davet ediyorum. 28 Şubat Pazartesi saat 8.00'de CHP İl Başkanlığı binası önünden çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızın Simav Örencik'te 11.30'da yapılacak davaya katılabilmeleri için araç kaldırılacaktır. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi. Daha öncede siz değerli okurlarımıza Simav Örencik, Tavşanlı Avcılar Köylerinden yapılmak istenen, Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek olan siyanürlü altın madeni araması yapılmasına karşı olunduğuyla ilgili haberlerimizi yayınlamıştık. Bahsi geçen alanla ilgili ÇED olumlu raporu verilmesine istinaden Kütahya Barosu ve köylüler tarafından açılan ÇED iptal davasına, Kütahya Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Barosu, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU'nun da desteği ile Kütahya CHP İl Başkanı, CHP Kütahya Milletvekilli, TBMM Çevre Komisyon Üyesi, CHP Milletvekilleri de müdahil olarak 28 Şubat Pazartesi günü katılacaklar. CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Simav Örencik- Tavşanlı Avcılar köyleri üzerinde kurulmak istenen altın madeni olumlu ÇED iptal Davası 28 Şubat 2022 Pazartesi günü yerinde yapılacaktır. Kütahya Barosu ve köylüler tarafından açılan davaya arkadaşlarımızla birlikte müdahil olduk. Ayrıca CHP Belediye Meclis Grubumuzun önerisi ile Kütahya Belediyesi müdahil oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Barosunun da müdahil olarak davaya katılıyorlar. Genel Başkanımız Sn Kemal KILIÇDAROĞLU’nun desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili heyeti davada köylülerin yanında olacak. Kırklareli Mv TBMM Çevre Komisyonu üyesi Sn Vecdi GÜNDOĞDU, Kütahya Mv Sn Ali Fazıl KASAP, Balıkesir Mv Sn Ensar AYTEKİN, Bursa Mv Sn Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU, Bursa Mv Sn Erkan AYDIN ve örgütlerimiz, yaşam savunucularımız ile birlikte Simav Örencik’te olacağız. Dağlarımızı, su ve yaşam kaynaklarımızı, ormanlarımızı vahşi madenciliğe teslim etmeyeceğiz. 1. Derece deprem bölgesinde fay hatları üzerinde kurulacak Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek siyanürlü altın madenine karşı davamızı takip ediyoruz. Tüm Kütahyalı hemşehrilerimizi ve yaşam savunucularını bekliyoruz. Partimizden araç kaldırılacaktır." İfadelerini kullandı. - DORUK
CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: "Siyanürlü altın madeni arama ÇED iptal davasına tüm Kütahyalı hemşerilerimizi ve yaşam savunucularını, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı, yarınlarımızı da korumak adına bir arada olmaya davet ediyorum" dedi.

CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: "Siyanürlü altın madeni arama ÇED iptal davasına tüm Kütahyalı hemşerilerimizi ve yaşam savunucularını, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı, yarınlarımızı da korumak adına bir arada olmaya davet ediyorum. 28 Şubat Pazartesi saat 8.00'de CHP İl Başkanlığı binası önünden çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızın Simav Örencik'te 11.30'da yapılacak davaya katılabilmeleri için araç kaldırılacaktır. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.

Daha öncede siz değerli okurlarımıza Simav Örencik, Tavşanlı Avcılar Köylerinden yapılmak istenen, Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek olan siyanürlü altın madeni araması yapılmasına karşı olunduğuyla ilgili haberlerimizi yayınlamıştık. Bahsi geçen alanla ilgili ÇED olumlu raporu verilmesine istinaden Kütahya Barosu ve köylüler tarafından açılan ÇED iptal davasına, Kütahya Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Barosu, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU'nun da desteği ile Kütahya CHP İl Başkanı, CHP Kütahya Milletvekilli, TBMM Çevre Komisyon Üyesi, CHP Milletvekilleri de müdahil olarak 28 Şubat Pazartesi günü katılacaklar.

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Simav Örencik- Tavşanlı Avcılar köyleri üzerinde kurulmak istenen altın madeni olumlu ÇED iptal Davası 28 Şubat 2022 Pazartesi günü yerinde yapılacaktır.

Kütahya Barosu ve köylüler tarafından açılan davaya arkadaşlarımızla birlikte müdahil olduk. Ayrıca CHP Belediye Meclis Grubumuzun önerisi ile Kütahya Belediyesi müdahil oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Barosunun da müdahil olarak davaya katılıyorlar.

Genel Başkanımız Sn Kemal KILIÇDAROĞLU’nun desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili heyeti davada köylülerin yanında olacak.

Kırklareli Mv TBMM Çevre Komisyonu üyesi Sn Vecdi GÜNDOĞDU, Kütahya Mv Sn Ali Fazıl KASAP, Balıkesir Mv Sn Ensar AYTEKİN, Bursa Mv Sn Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU, Bursa Mv Sn Erkan AYDIN ve örgütlerimiz, yaşam savunucularımız ile birlikte Simav Örencik’te olacağız.

Dağlarımızı, su ve yaşam kaynaklarımızı, ormanlarımızı vahşi madenciliğe teslim etmeyeceğiz. 1. Derece deprem bölgesinde fay hatları üzerinde kurulacak Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek siyanürlü altın madenine karşı davamızı takip ediyoruz.

Tüm Kütahyalı hemşehrilerimizi ve yaşam savunucularını bekliyoruz.

Partimizden araç kaldırılacaktır." İfadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.