Kütahya Porselen'e TİM'den İyi Tasarım Ödülü

Ekonomi 29.12.2021 - 15:47, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2893+ kez okundu.
 

Kütahya Porselen'e TİM'den İyi Tasarım Ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) gelenekselleştirdiği Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan “Design Week Türkiye 2021” yapıldı. Küresel Tasarım Sıralamaları'nda Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada gibi ülkeleri geride bırakarak skor bazında 7'nci sıraya yerleşen Türkiye'nin hedefi ilk 5'e girmek. 45 Tasarım ödülü verilen “Design Week Türkiye 2021”ödül töreninde Kütahya Porselen'in yüzde yüz geri dönüşümle kazandırılan porselenden oluşan Hypnose Porselen Sofra Eşyası ürünü 'İyi Tasarım' ödülüne layık görüldü.  İlk 1000 İhracatçı araştırmasının sonuçlarına göre, tasarım merkezi olan firmaların birim ihracat değeri, olmayan firmalara oranla 3 kat daha değerli. Türkiye'de toplam 342 adet tasarım merkezimiz bulunduğunu kaydeden TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sayıyı, süratle daha da yukarılara taşıyarak, inşallah ihracat birim değerimizi 2030 yılına kadar 2 dolara yükselteceğiz” dedi. Ticaret Bakanlığı ve TİM’in koordinasyonuyla düzenlenen, Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği “Design Week Türkiye 2021″in 5’incisi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. TİM Başkanı Gülle, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ni kazananlara ödüllerini takdim etti. 45 Firma Tasarım Ödülü Kazandı  Program, açılış konuşmalarının ardından “Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri” ile devam etti. Toplam 45 firmanın ödüle layık görüldüğü törende; 8 firma 'Üstün Tasarım', 37 firma ise 'İyi Tasarım' ödülünün sahibi oldu. Arçelik 8 ödülle en fazla ödül kazanan firma oldu. İyi Tasarım Ödüllerinin birisi de Ev ve Ofis Gereçleri ve Aksesuarları sektöründe hizmet veren Kütahya Porselen'e Hypnose Porselen Sofra Eşyası ürünü ile verilmiş oldu.   Ödülün ardından duydukları memnuniyeti paylaşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli: “Yüzde 100 geri dönüşüm projemiz “HYPNOSE” Design Week Türkiye’de endüstriyel tasarım ödüllerinden ‘İyi Tasarım’ ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü tasarımcılarımız ile birlikte aldık. Doğaya duyduğumuz aşkla, tıpkı Hypnose Koleksiyonumuzda olduğu gibi geri dönüştürülebilir materyallerle ürünler tasarlamaya devam edeceğiz. Çünkü daima daha güzel ve yeşil bir gelecek hayal ediyoruz” ifadelerine yer verdi. - DORUK  

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) gelenekselleştirdiği Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan “Design Week Türkiye 2021” yapıldı. Küresel Tasarım Sıralamaları'nda Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada gibi ülkeleri geride bırakarak skor bazında 7'nci sıraya yerleşen Türkiye'nin hedefi ilk 5'e girmek. 45 Tasarım ödülü verilen “Design Week Türkiye 2021”ödül töreninde Kütahya Porselen'in yüzde yüz geri dönüşümle kazandırılan porselenden oluşan Hypnose Porselen Sofra Eşyası ürünü 'İyi Tasarım' ödülüne layık görüldü. 


İlk 1000 İhracatçı araştırmasının sonuçlarına göre, tasarım merkezi olan firmaların birim ihracat değeri, olmayan firmalara oranla 3 kat daha değerli. Türkiye'de toplam 342 adet tasarım merkezimiz bulunduğunu kaydeden TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sayıyı, süratle daha da yukarılara taşıyarak, inşallah ihracat birim değerimizi 2030 yılına kadar 2 dolara yükselteceğiz” dedi. Ticaret Bakanlığı ve TİM’in koordinasyonuyla düzenlenen, Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği “Design Week Türkiye 2021″in 5’incisi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. TİM Başkanı Gülle, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ni kazananlara ödüllerini takdim etti.


45 Firma Tasarım Ödülü Kazandı 
Program, açılış konuşmalarının ardından “Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri” ile devam etti. Toplam 45 firmanın ödüle layık görüldüğü törende; 8 firma 'Üstün Tasarım', 37 firma ise 'İyi Tasarım' ödülünün sahibi oldu. Arçelik 8 ödülle en fazla ödül kazanan firma oldu. İyi Tasarım Ödüllerinin birisi de Ev ve Ofis Gereçleri ve Aksesuarları sektöründe hizmet veren Kütahya Porselen'e Hypnose Porselen Sofra Eşyası ürünü ile verilmiş oldu.  


Ödülün ardından duydukları memnuniyeti paylaşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli: “Yüzde 100 geri dönüşüm projemiz “HYPNOSE” Design Week Türkiye’de endüstriyel tasarım ödüllerinden ‘İyi Tasarım’ ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü tasarımcılarımız ile birlikte aldık. Doğaya duyduğumuz aşkla, tıpkı Hypnose Koleksiyonumuzda olduğu gibi geri dönüştürülebilir materyallerle ürünler tasarlamaya devam edeceğiz. Çünkü daima daha güzel ve yeşil bir gelecek hayal ediyoruz” ifadelerine yer verdi. - DORUK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.