Kütahya Milletvekili KASAP: Zafer Havalimanı’nın Derhal Kamulaştırılması Gerekiyor

Güncel 02.01.2019 - 20:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2836+ kez okundu.
 

Kütahya Milletvekili KASAP: Zafer Havalimanı’nın Derhal Kamulaştırılması Gerekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alarak Kütahya’nın ulaşımda yaşadığı eksiklikleri dile getirdi., Zafer Havalimanı ile ilgili değerlendirmede bulunan Kasap, “Zafer havalimanının yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibari ile peşin ödeme ile zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde 20-25 yıl daha öderiz, bence derhal kamulaştırılması gerekiyor.” Dedi
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi ile ilgili bir konuşma yaptı. Bütçe konuşmasına başlamadan önce Kütahya Zafer Havalimanı için firmaya ödenen peşinatlara dikkat çeken Kasap, Kütahya-Balıkesir, Tavşanlı-Kütahya-Emet karayolları hakkında da sorunları dile getirdi. Zafer Havalimanının tekrar kamulaştırılması gerektiğini belirten Milletvekili Kasap, “Kırk bir yıl sonra, Kütahya’dan gelip de Kütahya’nın yollarından, Zafer Havalimanı’ndan bahsetmeden olmayacak. Matematiksel veri istiyorlar. Çok basit, ilkokul 4’üncü sınıf matematiği falan olması gerekiyor; 26 milyon Euro, bugün için Euro 6 lira falan olsa, 6’yla çarpsanız 150 milyon TL yapar. Zafer Havalimanı’nın yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibarıyla peşin ödemeyle zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde bir yirmi-yirmi beş yıl daha öderiz. Bence derhâl tekrar kamulaştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. “TAVŞANLI-KÜTAHYA-EMET YOLU YAPILAMIYOR” Ulaşımda yaşanan sıkıntıları da dile getiren Kasap, “Zafer havalimanının yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibari ile peşin ödeme ile zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde 20-25 yıl daha öderiz, bence derhal kamulaştırılması gerekiyor. Ben doğdum doğalı Kütahya-Balıkesir yolundan bahsedilir, benim yaşım 53 oldu, yol hâlâ yapılacak. En son 2’nci 100 günlük planda şöyle bir şey var: “500 bin ton borik asit rafine olarak taşınacak, ihraç edilecek” deniliyor. Maalesef Tavşanlı-Kütahya-Emet yolu yapılamıyor. Haftada bir kaza oluyor. Binlerce ton sülfürik asit araziye akıyor, yollara akıyor, yine yapılan bir şey yok Sayın Bakanım, yol yarım şu anda ve yol çalışmıyor” dedi. Milli eğitim ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Kasap, “153 bin öğretmen açığımız var, 412 bin açık da atanamayan, atanmayı bekleyen öğretmen arkadaşımız var. Matematik hesabı basit. Açık olan kadrolara atanamayan öğretmenlerin derhal yerleştirilmesi gerekiyor. 157 milyar lira bütçe var, 172’si personel ödemesi, yüzde 11’i sosyal güvenlik ödemesi, sayısal değerlerin şu mantıktan sonra artık bir anlamı kalmadı. At yetiştiricisini, su ürünleri mühendisini ücretli öğretmen olarak atıyorsunuz, 412 bin okullarını bitirmiş öğretmen evde bekliyor. 2017 Şubat verilerine göre 106 öğretmen ihtiyacı var ve siz atamıyorsunuz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alarak Kütahya’nın ulaşımda yaşadığı eksiklikleri dile getirdi., Zafer Havalimanı ile ilgili değerlendirmede bulunan Kasap, “Zafer havalimanının yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibari ile peşin ödeme ile zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde 20-25 yıl daha öderiz, bence derhal kamulaştırılması gerekiyor.” Dedi

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi ile ilgili bir konuşma yaptı. Bütçe konuşmasına başlamadan önce Kütahya Zafer Havalimanı için firmaya ödenen peşinatlara dikkat çeken Kasap, Kütahya-Balıkesir, Tavşanlı-Kütahya-Emet karayolları hakkında da sorunları dile getirdi. Zafer Havalimanının tekrar kamulaştırılması gerektiğini belirten Milletvekili Kasap, “Kırk bir yıl sonra, Kütahya’dan gelip de Kütahya’nın yollarından, Zafer Havalimanı’ndan bahsetmeden olmayacak. Matematiksel veri istiyorlar. Çok basit, ilkokul 4’üncü sınıf matematiği falan olması gerekiyor; 26 milyon Euro, bugün için Euro 6 lira falan olsa, 6’yla çarpsanız 150 milyon TL yapar. Zafer Havalimanı’nın yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibarıyla peşin ödemeyle zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde bir yirmi-yirmi beş yıl daha öderiz. Bence derhâl tekrar kamulaştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TAVŞANLI-KÜTAHYA-EMET YOLU YAPILAMIYOR”

Ulaşımda yaşanan sıkıntıları da dile getiren Kasap, “Zafer havalimanının yapım maliyeti 150 milyon TL. Şu an itibari ile peşin ödeme ile zaten kapanmış durumda. Bundan sonra herhâlde 20-25 yıl daha öderiz, bence derhal kamulaştırılması gerekiyor. Ben doğdum doğalı Kütahya-Balıkesir yolundan bahsedilir, benim yaşım 53 oldu, yol hâlâ yapılacak. En son 2’nci 100 günlük planda şöyle bir şey var: “500 bin ton borik asit rafine olarak taşınacak, ihraç edilecek” deniliyor. Maalesef Tavşanlı-Kütahya-Emet yolu yapılamıyor. Haftada bir kaza oluyor. Binlerce ton sülfürik asit araziye akıyor, yollara akıyor, yine yapılan bir şey yok Sayın Bakanım, yol yarım şu anda ve yol çalışmıyor” dedi.

Milli eğitim ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Kasap, “153 bin öğretmen açığımız var, 412 bin açık da atanamayan, atanmayı bekleyen öğretmen arkadaşımız var. Matematik hesabı basit. Açık olan kadrolara atanamayan öğretmenlerin derhal yerleştirilmesi gerekiyor. 157 milyar lira bütçe var, 172’si personel ödemesi, yüzde 11’i sosyal güvenlik ödemesi, sayısal değerlerin şu mantıktan sonra artık bir anlamı kalmadı. At yetiştiricisini, su ürünleri mühendisini ücretli öğretmen olarak atıyorsunuz, 412 bin okullarını bitirmiş öğretmen evde bekliyor. 2017 Şubat verilerine göre 106 öğretmen ihtiyacı var ve siz atamıyorsunuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.