Kütahya Cezaevinde, Kalfalık Belgesi Verildi

Spor 23.07.2019 - 16:07, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3866+ kez okundu.
 

Kütahya Cezaevinde, Kalfalık Belgesi Verildi

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Arasında yapılan Protokol Kapsamında hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı. Proğramı başarıyla tamamlayan 76 kişiye kalfalık sertifikaları verildi.
Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Arasında yapılan Protokol Kapsamında  hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi  Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı. Proğramı başarıyla tamamlayan 76 kişiye kalfalık sertifikaları verildi.           Tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olması, sahip oldukları meslek ve sanatı koruyup geliştirmesi, meslek sahibi olmayan hükümlü ve tutukluların meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamak amacıyla Ceza İnfaz Kurumları bünyesinde bulunan işyurtlarında meslek öğrenen tutuklu ve hükümlülerin bu mesleği devam  ettirmeleri amacıyla  Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı.           Proğramın sonunda düzenlenen kalfalık belge takdim töreninde 76 kişi kalfalık belgesini aldı. Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Türkiye’deki Cezaevlerinde şuana kadar tek seferde 76 kişiye kalfalık  sertifasını kazandıran kurum olarak bir ilki gerçekleştirdi.           Törene Kütahya E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Semih HAMEDİ, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT,  Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Cezaevi Müdürü Kasım DEMİRALP,  Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki ATİK, Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadir OVACIK ve  Kurum Personeli ve hükümlü ve tutuklular katıldı.           Törende konuşma yapan Kütahya E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Semih Hamedi “Ceza adalet sistemiminin amacı hükümlülerin topluma kazandırılmasıdır, kurumumuz bu amaçla hükümlülere her şeyden önce çalışma disiplini kazandırmakta, iletişim becerilerini geliştirmekte, yeni bir meslek öğretmekte veya var olan mesleğin geliştirilmesini sağlamakta, özgüvenini güçlendirmektedir, kurumumuzda hükümlülerin yeni bir meslek öğrenmelerine veya var olan mesleğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerimizi devam etmektedir. Bu nedenle hükümlü ve tutuklularımıza Kütahya Cezaevinde de ilk olan kalfalık belgelerinin alınmasının sağlanılmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Verilen kalfalık belgelerinin tüm hükümlü ve tutuklulara hayırlı olmasını diliyor ve tahliyeleri sonrasında bir işe sahip olmalarını imkan tanınmasını ümit ediyoruz’ dedi - DORUK        
Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Arasında yapılan Protokol Kapsamında hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı. Proğramı başarıyla tamamlayan 76 kişiye kalfalık sertifikaları verildi.

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Arasında yapılan Protokol Kapsamında  hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi  Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı. Proğramı başarıyla tamamlayan 76 kişiye kalfalık sertifikaları verildi.

          Tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olması, sahip oldukları meslek ve sanatı koruyup geliştirmesi, meslek sahibi olmayan hükümlü ve tutukluların meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamak amacıyla Ceza İnfaz Kurumları bünyesinde bulunan işyurtlarında meslek öğrenen tutuklu ve hükümlülerin bu mesleği devam  ettirmeleri amacıyla  Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında hükümlü/tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi edindirme programı tamamlandı.

          Proğramın sonunda düzenlenen kalfalık belge takdim töreninde 76 kişi kalfalık belgesini aldı. Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Türkiye’deki Cezaevlerinde şuana kadar tek seferde 76 kişiye kalfalık  sertifasını kazandıran kurum olarak bir ilki gerçekleştirdi.

          Törene Kütahya E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Semih HAMEDİ, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT,  Kütahya E Tipi  Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Cezaevi Müdürü Kasım DEMİRALP,  Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki ATİK, Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadir OVACIK ve  Kurum Personeli ve hükümlü ve tutuklular katıldı.

          Törende konuşma yapan Kütahya E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Semih Hamedi “Ceza adalet sistemiminin amacı hükümlülerin topluma kazandırılmasıdır, kurumumuz bu amaçla hükümlülere her şeyden önce çalışma disiplini kazandırmakta, iletişim becerilerini geliştirmekte, yeni bir meslek öğretmekte veya var olan mesleğin geliştirilmesini sağlamakta, özgüvenini güçlendirmektedir, kurumumuzda hükümlülerin yeni bir meslek öğrenmelerine veya var olan mesleğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerimizi devam etmektedir. Bu nedenle hükümlü ve tutuklularımıza Kütahya Cezaevinde de ilk olan kalfalık belgelerinin alınmasının sağlanılmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Verilen kalfalık belgelerinin tüm hükümlü ve tutuklulara hayırlı olmasını diliyor ve tahliyeleri sonrasında bir işe sahip olmalarını imkan tanınmasını ümit ediyoruz’ dedi - DORUK        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.