KSBÜ SEM'den Sağlık Çalışanlarına DAS Eğitimi

Sağlık 23.10.2020 - 00:27, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2960+ kez okundu.
 

KSBÜ SEM'den Sağlık Çalışanlarına DAS Eğitimi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SEM) düzenlediği Dezenfeksiyon, Antisepsi ve Sterilizasyon (DAS) Eğitimi başladı. Sağlıkçılara yönelik gerçekleşen eğitim, Rektör Yardımcısı ve DAS Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders tarafından yapıldı.
Pandemi dolayısıyla dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyonun daha da önem kazandığı bu dönemde, KSBUSEM tarafından sağlık çalışanlarına yönelik DAS Eğitimi gerçekleştirildi. İHTİYAÇ DUYULAN ALANLARA EĞİTİM İMKANI SUNULUYOR Eğitim programının açılış konuşmasını yapan DAS Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, pandemi döneminde dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyonun önemine dikkat çekerek, böyle bir eğitimin sağlık çalışanlarına faydalı olacağını düşündüklerini belirtti. Prof. Dr. Perçin Renders, Sağlık Üniversitesi olarak, sağlıkta ihtiyaç duyulan alanlara eğitim olanakları sunduklarını dile getirdi. “ÖMÜR BOYU EĞİTİM HEDEFLİYORUZ” Kovid- 19 nedeniyle kimsenin bir araya gelemediği; hiçbir toplantıya, kongreye katılamadığı bir ortamda, DAS Derneği olarak KSBÜ ile bir araya gelerek, online ortamda eğitim düşündüklerini açıklayan Prof. Dr. Perçin Renders, “DAS Okulu ile oluşturduğumuz videoları kullanarak, bu platform aracılığı ile üniversiteyi de bir araya getirme şansımız oldu. Aslında burada amacımız bir anlamda da bizim sivil toplum örgütü olarak yaptığımız etkinliklere, bir akademik bakış açısı da katmaktı. Sürekli eğitim merkezleri mezuniyet sonrası eğitimlerin verilebilmesi, insanların mezun olduktan sonra da eğitimlerini sürdürebilmesi için son derece önemli merkezlerdir. Ömür boyu eğitim diyoruz, yani sadece mezun olup diploma almakla bitmiyor işimiz. Mezun olduktan sonra da eğitime devam etmek gerekiyor. Hele hele de sağlık gibi önemli bir alanda çalışıyorsanız bu çok daha önemli olacak. İşte sürekli eğitim merkezlerinin de desteği ile biz bu eğitimleri yapmaya karar verdik ve güzel olacağına inanıyoruz. “ dedi. DAS EĞİTİMİNİN AMACI NEDİR? DAS eğitimi, sağlık kuruluşlarında, DAS ile ilişkili alanlardaki uygulamaları yürütüp, geliştirebilecek temel düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip; mevzuata ve DAS alanındaki standart ve rehberlere hakim sağlık çalışanları yetiştirmeyi amaçlıyor. - DORUK
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SEM) düzenlediği Dezenfeksiyon, Antisepsi ve Sterilizasyon (DAS) Eğitimi başladı. Sağlıkçılara yönelik gerçekleşen eğitim, Rektör Yardımcısı ve DAS Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders tarafından yapıldı.

Pandemi dolayısıyla dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyonun daha da önem kazandığı bu dönemde, KSBUSEM tarafından sağlık çalışanlarına yönelik DAS Eğitimi gerçekleştirildi.

İHTİYAÇ DUYULAN ALANLARA EĞİTİM İMKANI SUNULUYOR

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan DAS Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, pandemi döneminde dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyonun önemine dikkat çekerek, böyle bir eğitimin sağlık çalışanlarına faydalı olacağını düşündüklerini belirtti. Prof. Dr. Perçin Renders, Sağlık Üniversitesi olarak, sağlıkta ihtiyaç duyulan alanlara eğitim olanakları sunduklarını dile getirdi.

“ÖMÜR BOYU EĞİTİM HEDEFLİYORUZ”

Kovid- 19 nedeniyle kimsenin bir araya gelemediği; hiçbir toplantıya, kongreye katılamadığı bir ortamda, DAS Derneği olarak KSBÜ ile bir araya gelerek, online ortamda eğitim düşündüklerini açıklayan Prof. Dr. Perçin Renders, “DAS Okulu ile oluşturduğumuz videoları kullanarak, bu platform aracılığı ile üniversiteyi de bir araya getirme şansımız oldu. Aslında burada amacımız bir anlamda da bizim sivil toplum örgütü olarak yaptığımız etkinliklere, bir akademik bakış açısı da katmaktı. Sürekli eğitim merkezleri mezuniyet sonrası eğitimlerin verilebilmesi, insanların mezun olduktan sonra da eğitimlerini sürdürebilmesi için son derece önemli merkezlerdir. Ömür boyu eğitim diyoruz, yani sadece mezun olup diploma almakla bitmiyor işimiz. Mezun olduktan sonra da eğitime devam etmek gerekiyor. Hele hele de sağlık gibi önemli bir alanda çalışıyorsanız bu çok daha önemli olacak. İşte sürekli eğitim merkezlerinin de desteği ile biz bu eğitimleri yapmaya karar verdik ve güzel olacağına inanıyoruz. “ dedi.

DAS EĞİTİMİNİN AMACI NEDİR?

DAS eğitimi, sağlık kuruluşlarında, DAS ile ilişkili alanlardaki uygulamaları yürütüp, geliştirebilecek temel düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip; mevzuata ve DAS alanındaki standart ve rehberlere hakim sağlık çalışanları yetiştirmeyi amaçlıyor. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.