KSBÜ Kampüs Alanı Netleşti

Eğitim 28.10.2019 - 15:30, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2103+ kez okundu.
 

KSBÜ Kampüs Alanı Netleşti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleşen görüşmeler sonucu, Kütahya’da bulunan Germiyan Kampüsü’nün Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) kampüs alanı olması kesinleşti. Konuyla ilgili bilgileri KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu Ankara’dan verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank koordinatörlüğünde; Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Bld. Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının katılımları ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüs alanının belirlenmesine yönelik yer seçimi toplantısı gerçekleşti. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından yapılan sunum verimli geçti. Komisyon üyeleri Kütahya’yı ve KSBÜ’yü ilgilendiren önemli bir sonuca imza attılar. Alternatif kampüs alanlarının değerlendirildiği toplantıda, KSBÜ kampüs alanının Germiyan Kampüsü olması komisyon üyeleri tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Vural Kavuncu konu hakkında şunları söyledi: “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yönetimi ile yaptığımız anlaşma gereği bu yılın başlarında Germiyan Kampüsü arazisini Sağlık Üniversitemize devralmıştık. O dönemde kentimizin yöneticileri, siyasiler, STK’lar ve vatandaşlarımız nezdinde Germiyan Kampüsü üzerinde bir uzlaşı oluşmuştu. Yeni bir kampüs için etüd ve proje çalışmalarına başlamak üzere iken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile üniversitelerin yeni yerleşim alanlarının onaylanması için fizibilite raporu, jeoloji raporu, kentleşme faktörleri gibi çalışmaların yapılması zorunlu kılındı. Milletvekillerimiz Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile birlikte bakanımızı ziyaret ederek Germiyan Yerleşkesi konusunda hem ortak uzlaşımızı bildirmiş hem de sürecin hızlanmasını talep etmiştik. Çalışma arkadaşlarımızın yoğun gayretleri ile istenilen bilgileri en hızlı şekilde temin ettik. Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplanan komisyona sunduk. Toplantıda alternatif kampüs alanlarıda değerlendirildi ve sonucunda Sağlık Üniversitemizin yeni kampüs alanının Germiyan Kampüsü olması kabul edildi. Kentimizin yöneticileri, milletvekilleri, STK’lar ve vatandaşlarımızın birlikte hareket etmesi sonucu kısa sürede bu aşamaya ulaştık. En yakın zamanda etüt ve proje çalışmalarına başlayarak, projeyi yatırım teklifini hazır hale getireceğiz. Kütahya’mıza değer katacak yepyeni bir şehir üniversitesi olma yolunda önemli bir aşama olarak gördüğümüz bu gelişmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.  - DORUK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleşen görüşmeler sonucu, Kütahya’da bulunan Germiyan Kampüsü’nün Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) kampüs alanı olması kesinleşti. Konuyla ilgili bilgileri KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu Ankara’dan verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank koordinatörlüğünde; Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Bld. Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının katılımları ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüs alanının belirlenmesine yönelik yer seçimi toplantısı gerçekleşti. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından yapılan sunum verimli geçti. Komisyon üyeleri Kütahya’yı ve KSBÜ’yü ilgilendiren önemli bir sonuca imza attılar. Alternatif kampüs alanlarının değerlendirildiği toplantıda, KSBÜ kampüs alanının Germiyan Kampüsü olması komisyon üyeleri tarafından kabul edildi.

Prof. Dr. Vural Kavuncu konu hakkında şunları söyledi: “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yönetimi ile yaptığımız anlaşma gereği bu yılın başlarında Germiyan Kampüsü arazisini Sağlık Üniversitemize devralmıştık. O dönemde kentimizin yöneticileri, siyasiler, STK’lar ve vatandaşlarımız nezdinde Germiyan Kampüsü üzerinde bir uzlaşı oluşmuştu. Yeni bir kampüs için etüd ve proje çalışmalarına başlamak üzere iken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile üniversitelerin yeni yerleşim alanlarının onaylanması için fizibilite raporu, jeoloji raporu, kentleşme faktörleri gibi çalışmaların yapılması zorunlu kılındı. Milletvekillerimiz Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile birlikte bakanımızı ziyaret ederek Germiyan Yerleşkesi konusunda hem ortak uzlaşımızı bildirmiş hem de sürecin hızlanmasını talep etmiştik. Çalışma arkadaşlarımızın yoğun gayretleri ile istenilen bilgileri en hızlı şekilde temin ettik. Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplanan komisyona sunduk. Toplantıda alternatif kampüs alanlarıda değerlendirildi ve sonucunda Sağlık Üniversitemizin yeni kampüs alanının Germiyan Kampüsü olması kabul edildi. Kentimizin yöneticileri, milletvekilleri, STK’lar ve vatandaşlarımızın birlikte hareket etmesi sonucu kısa sürede bu aşamaya ulaştık. En yakın zamanda etüt ve proje çalışmalarına başlayarak, projeyi yatırım teklifini hazır hale getireceğiz. Kütahya’mıza değer katacak yepyeni bir şehir üniversitesi olma yolunda önemli bir aşama olarak gördüğümüz bu gelişmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.