KSBÜ'de Sohbet Ederek, Beyin Ameliyatı Yapıldı

Sağlık 26.04.2019 - 14:57, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2520+ kez okundu.
 

KSBÜ'de Sohbet Ederek, Beyin Ameliyatı Yapıldı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyeleri sağlıkta yeni bilgi ve teknolojiyi günlük uygulamalarına taşıyor. Bunun son örneklerinden birisi geçtiğimiz günlerde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Beyin kanaması ve felç geçirmekte olan kadın hasta, beyin cerrahları tarafından ameliyata alındı. Durumunun da uygun olması nedeniyle hastada genel anestezi yerine lokal anestezi uygulanmasına karar verildi. Anestezi uzmanının yardımı ile ameliyat, hasta uyutulmadan, bölgesel anestezi ile gerçekleştirildi. Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın kanaması boşaltıldı, felç durumu da kayboldu. ‘’HASTAMIZLA KONUŞARAK AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRDİK’’ Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında olan Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın şunları söyledi: ‘’Lokal anestezi ile beyin ameliyatları yeni bir yaklaşım. Bu şekilde genel anestezinin yan etkilerinden korunmuş oluyoruz. Ayrıca ameliyat sonrasında hastalar daha erken iyileşiyor. Bu hastamızda lokal anestezi için uygun bir hastaydı. Biz de bu yöntemi kullanmaya karar verdik. Hastayla konuşup, psikolojik olarak hazırladık. Bu tür anestezi konusunda uzmanlaşmış bir anestezi hocamız ve klinik ekibimizle birlikte hastayla konuşarak ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda hastamızın sağlık durumu iyi.’’ ‘’BÖYLE AMELİYATLARIN KÜTAHYA’DA GERÇEKLEŞMESİ BİZLER İÇİN BÜYÜK ŞANS’’ Konuyla ilgili konuşan hasta ise,  “Hastaneye geldiğimde kolumda ve bacağımda güçsüzlük başlamış, konuşmam da bozulmuştu. Doktorlarım ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyat esnasında uyanıktım ama hiçbir şey hmedim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyattan sonra güçsüzlük ve konuşma bozukluğu tamamen düzeldi. Beni iyileştiren sağlıkçıların hepsine şükran borçluyum. Böyle ameliyatların Kütahya’da gerçekleşmesi bizler için büyük şans. Allah Devlet büyüklerimizden razı olsun.’’ diye konuştu.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyeleri sağlıkta yeni bilgi ve teknolojiyi günlük uygulamalarına taşıyor. Bunun son örneklerinden birisi geçtiğimiz günlerde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Beyin kanaması ve felç geçirmekte olan kadın hasta, beyin cerrahları tarafından ameliyata alındı. Durumunun da uygun olması nedeniyle hastada genel anestezi yerine lokal anestezi uygulanmasına karar verildi. Anestezi uzmanının yardımı ile ameliyat, hasta uyutulmadan, bölgesel anestezi ile gerçekleştirildi. Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın kanaması boşaltıldı, felç durumu da kayboldu.

‘’HASTAMIZLA KONUŞARAK AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRDİK’’

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında olan Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın şunları söyledi: ‘’Lokal anestezi ile beyin ameliyatları yeni bir yaklaşım. Bu şekilde genel anestezinin yan etkilerinden korunmuş oluyoruz. Ayrıca ameliyat sonrasında hastalar daha erken iyileşiyor. Bu hastamızda lokal anestezi için uygun bir hastaydı. Biz de bu yöntemi kullanmaya karar verdik. Hastayla konuşup, psikolojik olarak hazırladık. Bu tür anestezi konusunda uzmanlaşmış bir anestezi hocamız ve klinik ekibimizle birlikte hastayla konuşarak ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda hastamızın sağlık durumu iyi.’’

‘’BÖYLE AMELİYATLARIN KÜTAHYA’DA GERÇEKLEŞMESİ BİZLER İÇİN BÜYÜK ŞANS’’

Konuyla ilgili konuşan hasta ise,  “Hastaneye geldiğimde kolumda ve bacağımda güçsüzlük başlamış, konuşmam da bozulmuştu. Doktorlarım ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyat esnasında uyanıktım ama hiçbir şey hmedim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyattan sonra güçsüzlük ve konuşma bozukluğu tamamen düzeldi. Beni iyileştiren sağlıkçıların hepsine şükran borçluyum. Böyle ameliyatların Kütahya’da gerçekleşmesi bizler için büyük şans. Allah Devlet büyüklerimizden razı olsun.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.