KSBÜ'de Bor - Sağlık Çalıştayı

Güncel 06.11.2019 - 17:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1882+ kez okundu.
 

KSBÜ'de Bor - Sağlık Çalıştayı

7 Kasım 2019 tarihinde Kütahya’da T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı himayesinde Eti Maden, Bor Enstitüsü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile Bor-Sağlık Çalıştayı gerçekleştirilecek.
7 Kasım 2019 tarihinde Kütahya’da T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı himayesinde Eti Maden, Bor Enstitüsü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile Bor-Sağlık Çalıştayı gerçekleştirilecek. Bor madeninin bilimsel çalışmalar ışığında ileri sağlık teknolojilerinde kullanılmasının tartışılacağı çalıştaya yurtdışından ve ülkemizden bilim insanları ile sektör temsilcileri katılacak. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştayda konuşmacı olarak Amerika Birleşik Devletleri Nothern Illinois Üniversitesinden Prof. Dr. Narayan S. Hosmane, Japonya Kyoto Üniversitesinden Prof. Dr. Masao Takagaki, ODTÜ’den Prof. Dr. Zafer Evis, Hitit Üniversitesinden Prof. Dr. Dursun Ali Köse ile KSBÜ'den Prof. Dr. Azmi Yerlikaya ile Doç. Dr. Hasan Emre Aydın yer alacaklar. Borun kanser tedavisinde ve radyoterapide kullanımı, tıbbi gereçlerin kaplaması ve ilaç katkısı olarak kullanımlarının tartışılacağı bu toplantıda eşzamanlı çeviri yapılacak. Sadece sağlık alanına özgün olması nedeniyle bir ilk olacak bor-sağlık toplantısına konuyla ilgili araştırmacılar ve bilim insanları ile sektör temsilcileri ve ilaç firmalarının buluşmaları bekleniyor. Sağlık Üniversitesinin bora bu şekilde sahip çıkması bölgede takdirle karşılandı. - DORUK
7 Kasım 2019 tarihinde Kütahya’da T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı himayesinde Eti Maden, Bor Enstitüsü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile Bor-Sağlık Çalıştayı gerçekleştirilecek.

7 Kasım 2019 tarihinde Kütahya’da T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı himayesinde Eti Maden, Bor Enstitüsü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile Bor-Sağlık Çalıştayı gerçekleştirilecek. Bor madeninin bilimsel çalışmalar ışığında ileri sağlık teknolojilerinde kullanılmasının tartışılacağı çalıştaya yurtdışından ve ülkemizden bilim insanları ile sektör temsilcileri katılacak.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştayda konuşmacı olarak Amerika Birleşik Devletleri Nothern Illinois Üniversitesinden Prof. Dr. Narayan S. Hosmane, Japonya Kyoto Üniversitesinden Prof. Dr. Masao Takagaki, ODTÜ’den Prof. Dr. Zafer Evis, Hitit Üniversitesinden Prof. Dr. Dursun Ali Köse ile KSBÜ'den Prof. Dr. Azmi Yerlikaya ile Doç. Dr. Hasan Emre Aydın yer alacaklar. Borun kanser tedavisinde ve radyoterapide kullanımı, tıbbi gereçlerin kaplaması ve ilaç katkısı olarak kullanımlarının tartışılacağı bu toplantıda eşzamanlı çeviri yapılacak.

Sadece sağlık alanına özgün olması nedeniyle bir ilk olacak bor-sağlık toplantısına konuyla ilgili araştırmacılar ve bilim insanları ile sektör temsilcileri ve ilaç firmalarının buluşmaları bekleniyor. Sağlık Üniversitesinin bora bu şekilde sahip çıkması bölgede takdirle karşılandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.