Kadınlardan Ortak Ses ''Artık Ölmek İstemiyoruz''

Güncel 27.08.2019 - 13:16, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3273+ kez okundu.
 

Kadınlardan Ortak Ses ''Artık Ölmek İstemiyoruz''

Kütahya CHP Teşkilatı, bazı kadın ve aileyi koruma derneklerinin de katılımı ile protestolu basın açıklaması yaptı
Geçtiğimiz günlerde ayrı yaşadığı eşi tarafından yanında kızı ile birlikte yürürken sokak ortasında boğazı kesilerek öldürülen ve kızının, annesinin başucunda ''ölme anne'' feryatları arasında öldürülen Emine Bulut, tüm Ülkeyi kadın cinayetlerine yeniden duyarlı hale getirdi. Bu duyarlılığa sessiz kalmayan Kütahya CHP Teşkilatı ve destek veren Kadın ve Aileyi Koruma Derneklerinin de katılımı ile protestolu basın açıklaması yaptı. Protestolu basın açıklamasına, çeşitli şekillerde şiddete maruz kalmış kadınlar ile cinayete kurban gitmiş kadınların yakınları ve vatandaşlar katıldı. Protestolu basın açıklamasında, Kütahya CHP Teşkilatı İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ ve katılım sağlayan Dernek yetkililerinin konuşmalarında dile getirilen ortak konu Türkiye de sonu cinayetlere kadar uzanan kadınlara yapılan baskı ve şiddetin son bulması ve bir an evvel önleyici tedbirlerin alınması oldu. Son zamanlarda hızla tırmanan kadın cinayetlerinin sebeplerinin araştırılarak çözüm bulunması konusunda somut adımların bir an önce atılması ve kadınların korunması Kanununun gözden geçirilmesi, Kadın hakları ve çocuk istismarını da kapsayacak şekilde düzenlenmesi ek Maddeler ile cezalarının idamı da gündeme getirecek şekilde düzenlenmelerinin yapılması ve toplumun bu konuda eğitilmesi gibi bir çok önemli yasaların çalışır hale getirilmesinin şart olduğunun altı çizilen protestolu basın açıklaması sonrasında, ''Kadın Şiddetine Hayır- Kadına Kalkan Eller Kırılsın'' şeklinde sloganlar sonrasında olaysız şekilde sona erdi. DORUK HABER-Hüdayim GÜLER
Kütahya CHP Teşkilatı, bazı kadın ve aileyi koruma derneklerinin de katılımı ile protestolu basın açıklaması yaptı

Geçtiğimiz günlerde ayrı yaşadığı eşi tarafından yanında kızı ile birlikte yürürken sokak ortasında boğazı kesilerek öldürülen ve kızının, annesinin başucunda ''ölme anne'' feryatları arasında öldürülen Emine Bulut, tüm Ülkeyi kadın cinayetlerine yeniden duyarlı hale getirdi.

Bu duyarlılığa sessiz kalmayan Kütahya CHP Teşkilatı ve destek veren Kadın ve Aileyi Koruma Derneklerinin de katılımı ile protestolu basın açıklaması yaptı.

Protestolu basın açıklamasına, çeşitli şekillerde şiddete maruz kalmış kadınlar ile cinayete kurban gitmiş kadınların yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Protestolu basın açıklamasında, Kütahya CHP Teşkilatı İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ ve katılım sağlayan Dernek yetkililerinin konuşmalarında dile getirilen ortak konu Türkiye de sonu cinayetlere kadar uzanan kadınlara yapılan baskı ve şiddetin son bulması ve bir an evvel önleyici tedbirlerin alınması oldu.

Son zamanlarda hızla tırmanan kadın cinayetlerinin sebeplerinin araştırılarak çözüm bulunması konusunda somut adımların bir an önce atılması ve kadınların korunması Kanununun gözden geçirilmesi, Kadın hakları ve çocuk istismarını da kapsayacak şekilde düzenlenmesi ek Maddeler ile cezalarının idamı da gündeme getirecek şekilde düzenlenmelerinin yapılması ve toplumun bu konuda eğitilmesi gibi bir çok önemli yasaların çalışır hale getirilmesinin şart olduğunun altı çizilen protestolu basın açıklaması sonrasında, ''Kadın Şiddetine Hayır- Kadına Kalkan Eller Kırılsın'' şeklinde sloganlar sonrasında olaysız şekilde sona erdi. DORUK HABER-Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.