Jandarma'dan Tarihi Eser Operasyonu

Asayiş 26.03.2019 - 23:34, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3383+ kez okundu.
 

Jandarma'dan Tarihi Eser Operasyonu

Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kütahya ili Tavşanlı İlçesi Tunçbilek beldesi Merkez Mahallesi'nde durdurulan araçta yapılan aramalarda, bir valiz içinde 18 parça tarihi eser ele geçirildi.
Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kütahya ili Tavşanlı İlçesi Tunçbilek beldesi Merkez Mahallesi'nde durdurulan araçta yapılan aramalarda, bir valiz içinde 8 kadeh, hayvan ve insan figürlü iki obje, haç işaretli sürahi, mektup kutusu ve mühür, haç ve insan figürlü süs eşyası, küçük boy süs eşyası, haç işaretli iki kase, mermerden yapılmış insan figürlü obje olmak üzere 18 parça tarihi eser ele geçirildi. Kütahya İl Jandarma Komutanlığınca, Kütahya ilinde kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yapılacağı yönünde istihbari bilgiler alınmasına müteakip, söz konusu bilgi Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilerek, Kütahya İl Jandarma ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları ile koordineli bir şekilde çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 25 Mart saat 18:00 sıralarında, Kütahya il ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan müşterek operasyon sonucunda, Kütahya ili Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesinde yol emniyet ve kontrolü esnasında, şüphelilere müdahale edilmiştir. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, şüphelilere ait bir araçta yapılan aramada 18 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen süs eşyası ile 3 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Ele geçirilen eserler incelenmek üzere Kütahya Müzesi'ne teslim edildiği öğrenildi. - DORUK
Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kütahya ili Tavşanlı İlçesi Tunçbilek beldesi Merkez Mahallesi'nde durdurulan araçta yapılan aramalarda, bir valiz içinde 18 parça tarihi eser ele geçirildi.

Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kütahya ili Tavşanlı İlçesi Tunçbilek beldesi Merkez Mahallesi'nde durdurulan araçta yapılan aramalarda, bir valiz içinde 8 kadeh, hayvan ve insan figürlü iki obje, haç işaretli sürahi, mektup kutusu ve mühür, haç ve insan figürlü süs eşyası, küçük boy süs eşyası, haç işaretli iki kase, mermerden yapılmış insan figürlü obje olmak üzere 18 parça tarihi eser ele geçirildi.

Kütahya İl Jandarma Komutanlığınca, Kütahya ilinde kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yapılacağı yönünde istihbari bilgiler alınmasına müteakip, söz konusu bilgi Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilerek, Kütahya İl Jandarma ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları ile koordineli bir şekilde çalışma başlatılmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde 25 Mart saat 18:00 sıralarında, Kütahya il ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan müşterek operasyon sonucunda, Kütahya ili Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesinde yol emniyet ve kontrolü esnasında, şüphelilere müdahale edilmiştir.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, şüphelilere ait bir araçta yapılan aramada 18 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen süs eşyası ile 3 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Ele geçirilen eserler incelenmek üzere Kütahya Müzesi'ne teslim edildiği öğrenildi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.