İlk Kez Atanan Valiler, Bakanlıkta

Güncel 16.06.2020 - 11:44, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3353+ kez okundu.
 

İlk Kez Atanan Valiler, Bakanlıkta

İlk kez atanan Valiler, İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU başkanlığında bilgilendirme toplantısına katıldı
İlk kez atanan Valiler, İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU başkanlığında bilgilendirme toplantısına katıldı. Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman Mülkiye Başmüfettişi olurken; Kütahya Valiliği görevine ise İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik atandığı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti. Kararnameye göre 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapılırken, 24 ilin valisi de başka illerde görevlendirildi. Bazı kaymakamlar ve yüksek düzey bürokratlar da vali olarak atandı. İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun başkanlığında, ilk kez atanan valilerle İç İşleri Bakanlığında, tüm birimlerin katıldığı, gelenekselleşen Valiler Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Valisi olarak atanan Ali ÇELİK; 1976 yılında Uşak’ta doğan, ilköğrenimini Uşak’ta ortaöğrenimini ise Kütahya’da tamamladı. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı lisans eğitimini 1999 yılında bölüm birincisi olarak tamamladı. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kütahya Valiliğinde göreve başladı. Yedi ay Londra’da dil eğitimi alan ÇELİK; Kaymakam Adaylığı süresince İyidere (Rize), Kemer (Burdur) ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakamlık görevine atanmasını müteakiben Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat), Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde görev yaptı. 06.10.2010 – 02.11.2018 tarihleri arasında Mülkiye Teftiş Kurulu emrinde Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulunan ve 23.08.2017 – 05.11.2018 tarihleri arasında vekâleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ÇELİK, 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan ÇELİK, iyi derece İngilizce bilmektedir. - DORUK
İlk kez atanan Valiler, İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU başkanlığında bilgilendirme toplantısına katıldı

İlk kez atanan Valiler, İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU başkanlığında bilgilendirme toplantısına katıldı.

Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman Mülkiye Başmüfettişi olurken; Kütahya Valiliği görevine ise İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik atandığı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti. Kararnameye göre 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapılırken, 24 ilin valisi de başka illerde görevlendirildi. Bazı kaymakamlar ve yüksek düzey bürokratlar da vali olarak atandı.

İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun başkanlığında, ilk kez atanan valilerle İç İşleri Bakanlığında, tüm birimlerin katıldığı, gelenekselleşen Valiler Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Kütahya Valisi olarak atanan Ali ÇELİK; 1976 yılında Uşak’ta doğan, ilköğrenimini Uşak’ta ortaöğrenimini ise Kütahya’da tamamladı. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı lisans eğitimini 1999 yılında bölüm birincisi olarak tamamladı. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kütahya Valiliğinde göreve başladı. Yedi ay Londra’da dil eğitimi alan ÇELİK; Kaymakam Adaylığı süresince İyidere (Rize), Kemer (Burdur) ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakamlık görevine atanmasını müteakiben Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat), Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde görev yaptı. 06.10.2010 – 02.11.2018 tarihleri arasında Mülkiye Teftiş Kurulu emrinde Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulunan ve 23.08.2017 – 05.11.2018 tarihleri arasında vekâleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ÇELİK, 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan ÇELİK, iyi derece İngilizce bilmektedir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.