İl Özel İdare 2019 Bütçesi, 145 Milyon TL

Spor 28.11.2018 - 18:08, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2457+ kez okundu.
 

İl Özel İdare 2019 Bütçesi, 145 Milyon TL

Kütahya İl Özel İdaresinin 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları bugün ki oturumu ile sona erdi. Kapanış oturumunda Kütahya İl Özel İdaresi bütçesi 145 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
Bütçe görüşmelerinin son oturumuna Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı. Bütçe görüşmelerinin son gününde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; "İlimiz mutedil, kadirşinas insanların yaşadığı bir kent olup aynı zamanda bir kültür ve sanat şehridir. Sosyolojik yapısı ile Anadolu’nun tam bir özetidir. Sayın Valim 2019 yılı bütçesini biraz önce Meclis üyelerimizin oy birliği ile kabul ettik. Meclisimiz iki gruptan oluşuyor, fakat ilimize hizmet konusunda asla bir grup ve bölgecilik anlayışı olmadan hareket adilmiş olup beş yıl boyunca hem bütçemizde hem de diğer kararlarımızda tam anlamıyla bir birliktelik söz konusudur. Bu birlikteliği sağlayan İl Genel Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bütçemizi 145 Milyon TL olarak belirledik. Bunların 109 Milyon TL’nı birim müdürlüklerimize ayırdık buda bütçemizin 75’ine tekabül ediyor. Birlikte çalıştığımız paydaş kurumlarımıza ise 29.5 Milyon TL gibi bir ödenek ayırdık. Gerçekleşen bütçemizin 20’sinide Milli Eğitim Müdürlüğüne ayırdık. Bunun yanında ilçe özel idare müdürlüklerimize 6.5 Milyon TL gibi bir ödenek ayırdık. Öz gelirimiz ve giderimizle personel giderimiz 24.14'dür. Bu oran diğer iller ile kıyaslandığında çok iyi bir orandır. Yatırıma ayırdığımız oran ise 45'dir. Bu vesile ile 2019 yılı bütçemiz ilimize ve ülkemize hayırlar getirsin" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın ardından İl Genel Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan İlimiz Valisi Dr. Ömer Toraman; "İl Özel idaresinin çalışmaları bizim görev sahamızın en başında geliyor. Kütahya'mız coğrafi yapı bakımından Ülkemizin belli başlı büyük illerinden bir tanesi. Kütahya aynı zamanda çok ciddi bir köy sayısına sahip, bu durumda burada yaşayan insanlarımıza hizmet götürmek İl Özel İdaremizin omuzlarına büyük bir mesuliyeti yüklüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizden bir isteği var, vatandaşa sunduğumuz hizmetin standardını sürekli artıracağız. Hedefimiz hep daha iyisi olacak çünkü vatandaşımız fazlasıyla buna layık. Bu millete hizmet etmek büyük bir şeref ve gurur kaynağı. Gördüğüm kadarı ile Kütahya'da geçmişten günümüze kadar çok düzenli ve disiplinli bir çalışma yapılmış, burada karar organı İl Genel Meclisimize teşekkür etmemiz gerekiyor, çünkü ana istikameti bütçemiz belirliyor, vatandaşımızın önceliklerini belirliyor. Dolayısıyla İl Genel Meclisi Başkanımızın dirayetli tutumu ve meclisimizin birlikte hareket etmesi bu manada çok isabetli ve doğru karalar alındığını gösteriyor. Bu vesile ile 2019 yılı bütçemizin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Kasım ayı Bütçe maratonu sona ermiş oldu. - DORUK
Kütahya İl Özel İdaresinin 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları bugün ki oturumu ile sona erdi. Kapanış oturumunda Kütahya İl Özel İdaresi bütçesi 145 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinin son oturumuna Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.

Bütçe görüşmelerinin son gününde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; "İlimiz mutedil, kadirşinas insanların yaşadığı bir kent olup aynı zamanda bir kültür ve sanat şehridir. Sosyolojik yapısı ile Anadolu’nun tam bir özetidir. Sayın Valim 2019 yılı bütçesini biraz önce Meclis üyelerimizin oy birliği ile kabul ettik. Meclisimiz iki gruptan oluşuyor, fakat ilimize hizmet konusunda asla bir grup ve bölgecilik anlayışı olmadan hareket adilmiş olup beş yıl boyunca hem bütçemizde hem de diğer kararlarımızda tam anlamıyla bir birliktelik söz konusudur. Bu birlikteliği sağlayan İl Genel Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Bütçemizi 145 Milyon TL olarak belirledik. Bunların 109 Milyon TL’nı birim müdürlüklerimize ayırdık buda bütçemizin 75’ine tekabül ediyor. Birlikte çalıştığımız paydaş kurumlarımıza ise 29.5 Milyon TL gibi bir ödenek ayırdık. Gerçekleşen bütçemizin 20’sinide Milli Eğitim Müdürlüğüne ayırdık. Bunun yanında ilçe özel idare müdürlüklerimize 6.5 Milyon TL gibi bir ödenek ayırdık. Öz gelirimiz ve giderimizle personel giderimiz 24.14'dür. Bu oran diğer iller ile kıyaslandığında çok iyi bir orandır. Yatırıma ayırdığımız oran ise 45'dir. Bu vesile ile 2019 yılı bütçemiz ilimize ve ülkemize hayırlar getirsin" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın ardından İl Genel Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan İlimiz Valisi Dr. Ömer Toraman; "İl Özel idaresinin çalışmaları bizim görev sahamızın en başında geliyor. Kütahya'mız coğrafi yapı bakımından Ülkemizin belli başlı büyük illerinden bir tanesi. Kütahya aynı zamanda çok ciddi bir köy sayısına sahip, bu durumda burada yaşayan insanlarımıza hizmet götürmek İl Özel İdaremizin omuzlarına büyük bir mesuliyeti yüklüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizden bir isteği var, vatandaşa sunduğumuz hizmetin standardını sürekli artıracağız. Hedefimiz hep daha iyisi olacak çünkü vatandaşımız fazlasıyla buna layık. Bu millete hizmet etmek büyük bir şeref ve gurur kaynağı. Gördüğüm kadarı ile Kütahya'da geçmişten günümüze kadar çok düzenli ve disiplinli bir çalışma yapılmış, burada karar organı İl Genel Meclisimize teşekkür etmemiz gerekiyor, çünkü ana istikameti bütçemiz belirliyor, vatandaşımızın önceliklerini belirliyor. Dolayısıyla İl Genel Meclisi Başkanımızın dirayetli tutumu ve meclisimizin birlikte hareket etmesi bu manada çok isabetli ve doğru karalar alındığını gösteriyor. Bu vesile ile 2019 yılı bütçemizin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Kasım ayı Bütçe maratonu sona ermiş oldu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.