İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet ÖZDEMİR: Milli Eğitim Bakanlığının, Anti Demokratik Kararını Şiddetle Reddediyoruz

Güncel 09.05.2019 - 13:15, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3442+ kez okundu.
 

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet ÖZDEMİR: Milli Eğitim Bakanlığının, Anti Demokratik Kararını Şiddetle Reddediyoruz

Kasım 2018 ve Ocak 2019 tarihleri arasında yapılan okul ve il öğrenci meclislerinin seçimlerinden sonra yapılması beklenen Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı seçimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiği için 16. Dönem Kütahya İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet ÖZDEMİR, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinin yapılmamasının Demokrasi kültürü oturmamış, hak ve hukuka riayet edilmeyen bir gençliğin önünü açmaka olduğunu bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi, biz gençleri yarınlara hazırlamak iken Kurumun yetkili mercileri anti demokratik kararlar almış ve biz gençlerin önünü kesmiştir diyen 16. Dönem Kütahya İl Öğrenci Meclis Başkanı Ahmet ÖZDEMİR:"Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vazifeler verdiği gençliğe hitabesinde de vurguladığı üzere Türk Gençliği yüce milletimizin şüphesiz teminatı ve iftihar vesilesidir. Her alanda başarı için ter döken ve milletimizi gururlandıran Türk Gençliğinin mevcudiyeti ve canlı olması şüphesiz ki milletimiz için hayati önem taşımaktadır. Türk Gençliğinin sesini duyurabildiği ve en rahat hareket edebildiği alan muhakkak ki Öğrenci Meclisidir. Kasım 2018 ve Ocak 2019 tarihleri arasında  yapılan okul ve il öğrenci meclisleri seçimlerinden sonra yapılması beklenen Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı  seçimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edilmiş, Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaz hale getirilmiştir. “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında yapılması gereken bu seçim, yine proje yönergesinin 6. Madde h fıkrası olan “Demokratik ilkeleri benimseme” ilkesini ihlal ederek iptal edilmiştir. Türkiye Öğrenci Meclisi ülkemizin sarsılmaz demokrasisinin yegâne unsurlarından biri ve milli iradenin vücut bulmamış halidir. Bu seçimin iptali aydınlık yarınların teminatı, Türk ahlak ve töresinin temel taşı olan biz Türk gençliğinin önünde örnek teşkil etmesi gereken saygıdeğer büyüklerimizin, Türk Gençliğinin sözlerini hiçe sayması ve bizim temsil hakkımızın elimizden alınması anlamına gelmektedir. Geçmişten bugüne Türk Gençliği nice övgülere ve iltifatlara muhattap tutulmuş, parmakla gösterilmiştir. Bizler dünyaya ayak uyduran, ülkemizi diğer ülkeler karşısında temsil etmeye çalışan, Türk bayrağını bütün cihanda dalgalandırmak isteyen Türk Gençleriyiz. Kendi büyüklerimiz tarafından yapılan bu hamle bizi derinden etkilemiş, mücadele gücümüzü aşağıya çekmiştir.   Sınıf Temsilcilerini, okul başkanlıklarını, ilçe temsilciliklerini, il temsilciliklerini ve bütün bu süreçte oy kullanmış Türk Gençliğini yok saymak; Demokrasi kültürü oturmamış, hak ve hukuka riayet edilmeyen bir gençliğin önünü açmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi, biz gençleri yarınlara hazırlamak iken Kurumun yetkili mercileri anti demokratik kararlar almış ve biz gençlerin önünü kesmiştir. Biz ki Bedir’de İslam’ı şahlandıranların, İstanbul’u fetheden Fatih’in, Çanakkale geçilmez diyen şehitlerin, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mühimmat taşıyan kahramanların bugünkü mirasçıları olarak 21. Yüzyıl Türkiye'sinde verilmiş olan bu anti demokratik kararı şiddetle reddediyoruz. En yakın zamanda yapılan bu yanlışın farkına varılmasını ve düzeltilmesini temenni ederiz" ifadelerini kullandı.  - DORUK
Kasım 2018 ve Ocak 2019 tarihleri arasında yapılan okul ve il öğrenci meclislerinin seçimlerinden sonra yapılması beklenen Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı seçimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiği için 16. Dönem Kütahya İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet ÖZDEMİR, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinin yapılmamasının Demokrasi kültürü oturmamış, hak ve hukuka riayet edilmeyen bir gençliğin önünü açmaka olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi, biz gençleri yarınlara hazırlamak iken Kurumun yetkili mercileri anti demokratik kararlar almış ve biz gençlerin önünü kesmiştir diyen 16. Dönem Kütahya İl Öğrenci Meclis Başkanı Ahmet ÖZDEMİR:"Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vazifeler verdiği gençliğe hitabesinde de vurguladığı üzere Türk Gençliği yüce milletimizin şüphesiz teminatı ve iftihar vesilesidir. Her alanda başarı için ter döken ve milletimizi gururlandıran Türk Gençliğinin mevcudiyeti ve canlı olması şüphesiz ki milletimiz için hayati önem taşımaktadır.

Türk Gençliğinin sesini duyurabildiği ve en rahat hareket edebildiği alan muhakkak ki Öğrenci Meclisidir. Kasım 2018 ve Ocak 2019 tarihleri arasında  yapılan okul ve il öğrenci meclisleri seçimlerinden sonra yapılması beklenen Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı  seçimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edilmiş, Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaz hale getirilmiştir. “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında yapılması gereken bu seçim, yine proje yönergesinin 6. Madde h fıkrası olan “Demokratik ilkeleri benimseme” ilkesini ihlal ederek iptal edilmiştir.

Türkiye Öğrenci Meclisi ülkemizin sarsılmaz demokrasisinin yegâne unsurlarından biri ve milli iradenin vücut bulmamış halidir. Bu seçimin iptali aydınlık yarınların teminatı, Türk ahlak ve töresinin temel taşı olan biz Türk gençliğinin önünde örnek teşkil etmesi gereken saygıdeğer büyüklerimizin, Türk Gençliğinin sözlerini hiçe sayması ve bizim temsil hakkımızın elimizden alınması anlamına gelmektedir.

Geçmişten bugüne Türk Gençliği nice övgülere ve iltifatlara muhattap tutulmuş, parmakla gösterilmiştir. Bizler dünyaya ayak uyduran, ülkemizi diğer ülkeler karşısında temsil etmeye çalışan, Türk bayrağını bütün cihanda dalgalandırmak isteyen Türk Gençleriyiz. Kendi büyüklerimiz tarafından yapılan bu hamle bizi derinden etkilemiş, mücadele gücümüzü aşağıya çekmiştir.   Sınıf Temsilcilerini, okul başkanlıklarını, ilçe temsilciliklerini, il temsilciliklerini ve bütün bu süreçte oy kullanmış Türk Gençliğini yok saymak; Demokrasi kültürü oturmamış, hak ve hukuka riayet edilmeyen bir gençliğin önünü açmaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi, biz gençleri yarınlara hazırlamak iken Kurumun yetkili mercileri anti demokratik kararlar almış ve biz gençlerin önünü kesmiştir. Biz ki Bedir’de İslam’ı şahlandıranların, İstanbul’u fetheden Fatih’in, Çanakkale geçilmez diyen şehitlerin, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mühimmat taşıyan kahramanların bugünkü mirasçıları olarak 21. Yüzyıl Türkiye'sinde verilmiş olan bu anti demokratik kararı şiddetle reddediyoruz. En yakın zamanda yapılan bu yanlışın farkına varılmasını ve düzeltilmesini temenni ederiz" ifadelerini kullandı.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.