Hem Sıcak, Hem Çöl Tozuna Dikkat!

Güncel 15.05.2020 - 23:27, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2541+ kez okundu.
 

Hem Sıcak, Hem Çöl Tozuna Dikkat!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü uyardı; Kütahya son yılların en sıcak Mayıs ayını yaşayacak.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü uyardı; Kütahya son yılların en sıcak Mayıs ayını yaşayacak.   Uzmanlar Afrika’dan Türkiye’ye gelecek olan çöl tozlarının solunum sistemine olan tehlikeli etkilerinin olacağını belirterek, vatandaşları uyardı. Soluduğumuz havada çöl tozları gibi doğal minerallerin tanecikleri yanı sıra sanayi ve tarım etkinlikleri ile oluşan kimyasal taneciklerin bulunabileceği; havada olmaması gereken bu partiküler maddeler, bağışıklık sistemi ve solunum sistemine zarar verebileceği; 10 mikronun üzerindeki partiküller akciğer hava keseciklerine ulaşamayacağı fakat, cilt tahrişi göz sulanması, burun akıntısına neden olabileceği;  2.5 mikrondan küçük olanlar solunum sisteminin içine tamamen ulaşabileceği, kan damarlarına geçebileceği; bu tanecikleri soluyanlarda solunum ve kalp-damar hastalıkları ortaya çıkabileceği bu hastalıklar  varsa ağırlaşabileceği bildirildi. Kütahya’da 16 Mayıs Cumartesi - 17 Mayıs Pazar günü sıcaklıklar mevsim normallerinin 9-13 derece üzerinde hissedilecek. 35 dereceye kadar yükselecek sıcak havaya karşı vatandaşlarımızın tedbirli olması gerekiyor. Bölge genelinde (Kütahya, Bilecik, Bursa, Eskişehir ) 16 Mayıs Cumartesi - 17 Mayıs Pazar günlerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği değerlendiriliyor. Kütahya’da tahmin edilen hava sıcaklıkları: 16 Mayıs Cumartesi: En düşük 16, en yüksek 34 derece. 17 Mayıs Pazar: En düşük 15, en yüksek 35 derece. Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından çok önemlidir. - DORUK
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü uyardı; Kütahya son yılların en sıcak Mayıs ayını yaşayacak.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü uyardı; Kütahya son yılların en sıcak Mayıs ayını yaşayacak.  

Uzmanlar Afrika’dan Türkiye’ye gelecek olan çöl tozlarının solunum sistemine olan tehlikeli etkilerinin olacağını belirterek, vatandaşları uyardı. Soluduğumuz havada çöl tozları gibi doğal minerallerin tanecikleri yanı sıra sanayi ve tarım etkinlikleri ile oluşan kimyasal taneciklerin bulunabileceği; havada olmaması gereken bu partiküler maddeler, bağışıklık sistemi ve solunum sistemine zarar verebileceği; 10 mikronun üzerindeki partiküller akciğer hava keseciklerine ulaşamayacağı fakat, cilt tahrişi göz sulanması, burun akıntısına neden olabileceği;  2.5 mikrondan küçük olanlar solunum sisteminin içine tamamen ulaşabileceği, kan damarlarına geçebileceği; bu tanecikleri soluyanlarda solunum ve kalp-damar hastalıkları ortaya çıkabileceği bu hastalıklar  varsa ağırlaşabileceği bildirildi.

Kütahya’da 16 Mayıs Cumartesi - 17 Mayıs Pazar günü sıcaklıklar mevsim normallerinin 9-13 derece üzerinde hissedilecek. 35 dereceye kadar yükselecek sıcak havaya karşı vatandaşlarımızın tedbirli olması gerekiyor.

Bölge genelinde (Kütahya, Bilecik, Bursa, Eskişehir ) 16 Mayıs Cumartesi - 17 Mayıs Pazar günlerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği değerlendiriliyor.

Kütahya’da tahmin edilen hava sıcaklıkları:

16 Mayıs Cumartesi: En düşük 16, en yüksek 34 derece.

17 Mayıs Pazar: En düşük 15, en yüksek 35 derece.

Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından çok önemlidir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.