Hedef 100 Bin Kursiyer

Eğitim 29.12.2021 - 17:14, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2914+ kez okundu.
 

Hedef 100 Bin Kursiyer

Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'in Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında 2022 yılı için koyduğu 10 milyon kursiyer hedefini gerçekleştirmek, vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenmeye katılımlarını Avrupa Birliği verilerinin üzerine taşımak maksadıyla Kütahya Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT başkanlığında, Şube Müdürü Mustafa Ağca OKUR ve ilimizdeki Halk Eğitimi Merkezi müdürleri ile toplantı yapıldı. 2019-2020 ve 2021 yılına ilişkin Hayat Boyu Öğrenme verilerinin değerlendirildiği toplantıda, 2022 yılında, kurslardan yararlanan vatandaşlarımızın ve kurs sayılarının arttırılması ile ilgili yol haritası belirlendi. Bu bağlamda İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, köy köy, okul okul tüm vatandaşlarımıza ulaşılarak vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenmeye katılımlarının artırılmasını sağlayacak gerekli ve yeni tedbirlerin alınmasını istedi. İlimiz genelinde 100.000 kursiyer hedefini gerçekleştirmek üzere Hayat Boyu Öğrenme seferberliği başlatıldığını belirtti. Bakanlığımız tarafından bu yıl içerisinde başlatılan "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasına da değinen Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, ilimiz genelinde bu kapsamda 100 okul belirlendiğini, bu okulların bulunduğu mahallelerde açılacak çeşitli kurslarla vatandaşların bu kurslardan yararlanmalarının sağlanacağını ifade etti. Bu uygulamayla her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylerin, öğrenime ulaşımının kolaylaştırılmasının amaçlandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, belirlenen okulların "her zaman, her yerde, herkes için eğitim" yaklaşımının parçası hâline geleceğini sözlerine ekledi. Toplantı, Halk Eğitimi Merkezi müdürlerinin 2021-2022 öğretim yılında yaptıkları faaliyetlerini içeren sunumlarının ardından sona erdi. - DORUK 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'in Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında 2022 yılı için koyduğu 10 milyon kursiyer hedefini gerçekleştirmek, vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenmeye katılımlarını Avrupa Birliği verilerinin üzerine taşımak maksadıyla Kütahya Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT başkanlığında, Şube Müdürü Mustafa Ağca OKUR ve ilimizdeki Halk Eğitimi Merkezi müdürleri ile toplantı yapıldı.

2019-2020 ve 2021 yılına ilişkin Hayat Boyu Öğrenme verilerinin değerlendirildiği toplantıda, 2022 yılında, kurslardan yararlanan vatandaşlarımızın ve kurs sayılarının arttırılması ile ilgili yol haritası belirlendi. Bu bağlamda İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, köy köy, okul okul tüm vatandaşlarımıza ulaşılarak vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenmeye katılımlarının artırılmasını sağlayacak gerekli ve yeni tedbirlerin alınmasını istedi. İlimiz genelinde 100.000 kursiyer hedefini gerçekleştirmek üzere Hayat Boyu Öğrenme seferberliği başlatıldığını belirtti.

Bakanlığımız tarafından bu yıl içerisinde başlatılan "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasına da değinen Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, ilimiz genelinde bu kapsamda 100 okul belirlendiğini, bu okulların bulunduğu mahallelerde açılacak çeşitli kurslarla vatandaşların bu kurslardan yararlanmalarının sağlanacağını ifade etti. Bu uygulamayla her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylerin, öğrenime ulaşımının kolaylaştırılmasının amaçlandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, belirlenen okulların "her zaman, her yerde, herkes için eğitim" yaklaşımının parçası hâline geleceğini sözlerine ekledi.

Toplantı, Halk Eğitimi Merkezi müdürlerinin 2021-2022 öğretim yılında yaptıkları faaliyetlerini içeren sunumlarının ardından sona erdi. - DORUK 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.