Glowing Pens eTwinning Projesi

Eğitim 25.05.2021 - 18:37, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4327+ kez okundu.
 

Glowing Pens eTwinning Projesi

Kütahya Altıntaş İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi, Kütahya Altıntaş Sancaktar İmam Hatif Ortaokulu İngilizce ve Türkçe öğretmenlerinin önderliğinde, Kütahya Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeninin proje yürütücülüğünde Türkiye'den 8, Romanya'da 1 proje ortağı ile Coşkulu Kalemler eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin iletişim kurma ve yazma becerilerini geliştirilmesi amaçlanıyor. Kütahya/Altıntaş İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni Nurcan KOCAÇAY ve Kütahya/Altıntaş Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olan Hanife BERBEROĞLU kuruculuğunda, Romanya’dan 1 Türkiye’nin farklı şehirlerinden 8 ortak olmak üzere toplam 9 ortak ile 2020 yılı Kasım ayında projeye başladı. Kütahya Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning projesi yürütücüsü ise İngilizce Öğretmeni Sema PERLİ’dir.  Projede Mersin Akdeniz Huzurkent Atatürk Ortaokulu öğretmeni Mehtap Şen Özcan, Gaziantep Bahçelievler Yunus Emre Ortaokulu öğretmeni Zeynep Durmuş, Eren Şahin Eronoat Ortaokulu öğretmeni Sevim Akyurt da yer almakta. Yazma, duygu, düşünce, istek ve olayların belli kurallara uygun olarak birtakım sembollerle anlatılması işidir. Yazma işini yaparken tekniğini de bilmek gerekir. Projede öğrencilerin farklı teknikleri kullanarak yazma becerilerini geliştirmesi hedeflendi. Her ay yaratıcı yazma etkinlikleri yaparak öğrencilerde dili kullanma, hayal gücünü, gözlem yapma yeteneğini, ikna kabiliyetlerini ve iletişim kurma becerilerini ileri bir seviyeye taşınması amaçlandı. Bu amaçlar ve öğrencilerin seçimleri doğrultusunda Kasım’da Mektup etkinliği ile tanışma, Aralık’ta arkadaşlık üzerine metaforlar kullanarak şiir yazımı, Ocak’ta sevgi hakkında seçilen bir kelime ile ilgili akrostiş şiir yazma, Şubat’ta öğrencilerin çektiği ve seçtiği bir manzara fotoğrafını tasvir etme, Mart’ta değerler konusunda ilk paragrafı verilen deneme metninin tamamlanması, Nisan’da her bölümünü bir ortağın yazacağı ortak bir masal yazılımı gibi etkinlikler tamamlandı ve Mayıs ‘da ise tüm eserlerin toplanarak dijital bir kitap oluşturulması çalışması hala devam etmektedir. Projeyi yürüten ve katkı veren tüm kurum, kuruluşları, Öğretmenleri, öğrencileri  DORUK Gazetesi olarak tebrik ederiz. - DORUK Fatma

Kütahya Altıntaş İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi, Kütahya Altıntaş Sancaktar İmam Hatif Ortaokulu İngilizce ve Türkçe öğretmenlerinin önderliğinde, Kütahya Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeninin proje yürütücülüğünde Türkiye'den 8, Romanya'da 1 proje ortağı ile Coşkulu Kalemler eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin iletişim kurma ve yazma becerilerini geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kütahya/Altıntaş İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni Nurcan KOCAÇAY ve Kütahya/Altıntaş Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olan Hanife BERBEROĞLU kuruculuğunda, Romanya’dan 1 Türkiye’nin farklı şehirlerinden 8 ortak olmak üzere toplam 9 ortak ile 2020 yılı Kasım ayında projeye başladı. Kütahya Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning projesi yürütücüsü ise İngilizce Öğretmeni Sema PERLİ’dir.  Projede Mersin Akdeniz Huzurkent Atatürk Ortaokulu öğretmeni Mehtap Şen Özcan, Gaziantep Bahçelievler Yunus Emre Ortaokulu öğretmeni Zeynep Durmuş, Eren Şahin Eronoat Ortaokulu öğretmeni Sevim Akyurt da yer almakta.

Yazma, duygu, düşünce, istek ve olayların belli kurallara uygun olarak birtakım sembollerle anlatılması işidir. Yazma işini yaparken tekniğini de bilmek gerekir. Projede öğrencilerin farklı teknikleri kullanarak yazma becerilerini geliştirmesi hedeflendi.

Her ay yaratıcı yazma etkinlikleri yaparak öğrencilerde dili kullanma, hayal gücünü, gözlem yapma yeteneğini, ikna kabiliyetlerini ve iletişim kurma becerilerini ileri bir seviyeye taşınması amaçlandı.

Bu amaçlar ve öğrencilerin seçimleri doğrultusunda Kasım’da Mektup etkinliği ile tanışma, Aralık’ta arkadaşlık üzerine metaforlar kullanarak şiir yazımı, Ocak’ta sevgi hakkında seçilen bir kelime ile ilgili akrostiş şiir yazma, Şubat’ta öğrencilerin çektiği ve seçtiği bir manzara fotoğrafını tasvir etme, Mart’ta değerler konusunda ilk paragrafı verilen deneme metninin tamamlanması, Nisan’da her bölümünü bir ortağın yazacağı ortak bir masal yazılımı gibi etkinlikler tamamlandı ve Mayıs ‘da ise tüm eserlerin toplanarak dijital bir kitap oluşturulması çalışması hala devam etmektedir.

Projeyi yürüten ve katkı veren tüm kurum, kuruluşları, Öğretmenleri, öğrencileri  DORUK Gazetesi olarak tebrik ederiz. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.