DPÜ Sahne Ateşi, Birincilik ve Üçüncülük Aldı

Güncel 09.05.2019 - 00:07, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3900+ kez okundu.
 

DPÜ Sahne Ateşi, Birincilik ve Üçüncülük Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının İl Gençlik Merkezleri bünyesinde yürüttüğü Hayallerini Sahneye Taşı Tiyatro Yarışmaları’nın Ankara’da yapılan Türkiye Finali’nde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Sahne Ateşi bir birincilik, bir de üçüncülük kazandı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin tiyatro ekibi Sahne Ateşi, Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasının Türkiye Finali’nde birincilik ve üçüncülük elde etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği yarışmanın Türkiye finalinde 81 ilden yaklaşık 34 bin kişinin katıldığı yarışmaya önce Kütahya, sonra da Ege Bölgesi birincisi olan Biz Kimiz oyunu ile Üniversitemizi ve Kütahya’yı temsil eden Sahne Ateşi, makyaj ve kostüm dalında Türkiye 1. si, oyun ve sahneleme performansında da Türkiye 3.’sü oldu. Öğrencilerimizin değerler üzerine kendi yazdıkları Biz Kimiz isimli oyunun senarist ve yönetmenliğini üstlenen Türkçe Öğretmenliği bölümümüzün 3. sınıf öğrencileri Serhat Akdoğan ve Metehan Özçelik motivasyonlarını hiç kaybetmeden çalıştıklarını ve kazanacaklarına yürekten inandıklarını ifade ettiler. Eğitim Fakültemizin Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından 11, Okul Öncesi Öğretmenliğinden 1 ve Güzel Sanatlar Fakültemizin Görsel İletişim Bölümünden 1 öğrencimizden oluşan Sahne Ateşi’nin diğer üyeleri Ebru Topal, Tuğba Özkan, Serap Akça, Büşra Kaya, Fadime Yeyin, Maruf Alkan, Gizem Nur Belbağı, Çağlayan Alkın, Rüveyda Özkan, Yakup Kaya, Selami Germen ve Ozan Muhaciroğlu da elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ve gelecek yıl da yine ilimizi ve üniversitemizi layıkıyla temsil edeceklerini söylediler. ÜNAL: ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ise “Başından beri öğrencilerime güvendim. Onların kazanacaklarına daha ilk günden inandım. Her bir öğrencimle böylesi bir mutluluğu yaşattıkları için gurur duyuyorum. Seneye inşallah yine Türkiye finalinde yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının İl Gençlik Merkezleri bünyesinde yürüttüğü Hayallerini Sahneye Taşı Tiyatro Yarışmaları’nın Ankara’da yapılan Türkiye Finali’nde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Sahne Ateşi bir birincilik, bir de üçüncülük kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin tiyatro ekibi Sahne Ateşi, Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasının Türkiye Finali’nde birincilik ve üçüncülük elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği yarışmanın Türkiye finalinde 81 ilden yaklaşık 34 bin kişinin katıldığı yarışmaya önce Kütahya, sonra da Ege Bölgesi birincisi olan Biz Kimiz oyunu ile Üniversitemizi ve Kütahya’yı temsil eden Sahne Ateşi, makyaj ve kostüm dalında Türkiye 1. si, oyun ve sahneleme performansında da Türkiye 3.’sü oldu.

Öğrencilerimizin değerler üzerine kendi yazdıkları Biz Kimiz isimli oyunun senarist ve yönetmenliğini üstlenen Türkçe Öğretmenliği bölümümüzün 3. sınıf öğrencileri Serhat Akdoğan ve Metehan Özçelik motivasyonlarını hiç kaybetmeden çalıştıklarını ve kazanacaklarına yürekten inandıklarını ifade ettiler.

Eğitim Fakültemizin Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından 11, Okul Öncesi Öğretmenliğinden 1 ve Güzel Sanatlar Fakültemizin Görsel İletişim Bölümünden 1 öğrencimizden oluşan Sahne Ateşi’nin diğer üyeleri Ebru Topal, Tuğba Özkan, Serap Akça, Büşra Kaya, Fadime Yeyin, Maruf Alkan, Gizem Nur Belbağı, Çağlayan Alkın, Rüveyda Özkan, Yakup Kaya, Selami Germen ve Ozan Muhaciroğlu da elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ve gelecek yıl da yine ilimizi ve üniversitemizi layıkıyla temsil edeceklerini söylediler.

ÜNAL: ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ise “Başından beri öğrencilerime güvendim. Onların kazanacaklarına daha ilk günden inandım. Her bir öğrencimle böylesi bir mutluluğu yaşattıkları için gurur duyuyorum. Seneye inşallah yine Türkiye finalinde yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.