DPÜ Rektörü UYSAL: Mesai Saatleri ve Sınavlarda Ulaşımla İlgili Düzenleme Yapılmalı

Spor 05.12.2021 - 16:46, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2384+ kez okundu.
 

DPÜ Rektörü UYSAL: Mesai Saatleri ve Sınavlarda Ulaşımla İlgili Düzenleme Yapılmalı

Kütahya Belediyesi Ulaşım ve Otopark Ana Planı Ortak Hizmet Protokolü imza töreninde açıklamalarda bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Öğrenciler, Sınav Zamanları Otobüslerde Sorun Yaşıyor DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, öğrencilerin kampüse ulaşımında yaşadığı sorunların daha fazla büyümemesi için düzenlemelerin yapılmasının önemine vurgu yaparak; "Üniversite öğrencileri için bir sınava yetişememenin bir ders, bir dönem, belki de bir yıl emeğin heba olması anlamına gelmekte. Bu durum Kütahya için de büyük bir kayıp. Özellikle mesai saatleri ve sınav dönemlerinde ulaşım ile ilgili arkadaşların bunun için bir düzenleme yapması şart. Biz de öğrencilerle bu konuyu görüşeceğiz ve çözümde beraber olmamız gerek. Üniversiteye gidecek otobüsler iki dakikada bir kalksa da özellikle sınav zamanlarında yaşanan sorunlar devam etmekte. Öyle zaman oluyor ki Bölcek’ten 10 otobüs art arda dolu geçiyor. Raylı Sistemlere Göre İmar Planı Yapılmalı Kütahya’da trafik yoğunluğu bir uçtan bir uca. İki üniversitedeki öğrenciler eğitim hayatına devam edecek. Yoncalı. zaten turizm bölgesi olarak planlanıyor. Özellikle KSBÜ'nün hem Tavşanlı yolunda hem de Germiyan Kampüsünde alanları var, öğrenci ve öğretmenler bu iki uçta gidip gelmek zorunda Kütahya için büyük bir maliyet.  Evet şimdi yapmasak bile ilerde raylı sistemleri yapmak zorunda kalacağız. Ben o yüzden imar planının buna göre yapılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma

Kütahya Belediyesi Ulaşım ve Otopark Ana Planı Ortak Hizmet Protokolü imza töreninde açıklamalarda bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarına dikkat çekti.

Öğrenciler, Sınav Zamanları Otobüslerde Sorun Yaşıyor

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, öğrencilerin kampüse ulaşımında yaşadığı sorunların daha fazla büyümemesi için düzenlemelerin yapılmasının önemine vurgu yaparak; "Üniversite öğrencileri için bir sınava yetişememenin bir ders, bir dönem, belki de bir yıl emeğin heba olması anlamına gelmekte.

Bu durum Kütahya için de büyük bir kayıp. Özellikle mesai saatleri ve sınav dönemlerinde ulaşım ile ilgili arkadaşların bunun için bir düzenleme yapması şart. Biz de öğrencilerle bu konuyu görüşeceğiz ve çözümde beraber olmamız gerek.

Üniversiteye gidecek otobüsler iki dakikada bir kalksa da özellikle sınav zamanlarında yaşanan sorunlar devam etmekte. Öyle zaman oluyor ki Bölcek’ten 10 otobüs art arda dolu geçiyor.

Raylı Sistemlere Göre İmar Planı Yapılmalı

Kütahya’da trafik yoğunluğu bir uçtan bir uca. İki üniversitedeki öğrenciler eğitim hayatına devam edecek. Yoncalı. zaten turizm bölgesi olarak planlanıyor. Özellikle KSBÜ'nün hem Tavşanlı yolunda hem de Germiyan Kampüsünde alanları var, öğrenci ve öğretmenler bu iki uçta gidip gelmek zorunda Kütahya için büyük bir maliyet.  Evet şimdi yapmasak bile ilerde raylı sistemleri yapmak zorunda kalacağız. Ben o yüzden imar planının buna göre yapılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.