Danimarka Büyükelçisi ANNAN: Türkiye Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Kullanma Performansında Avrupa’da 5., Dünya'da ise 12.

Güncel 09.10.2021 - 15:07, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1980+ kez okundu.
 

Danimarka Büyükelçisi ANNAN: Türkiye Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Kullanma Performansında Avrupa’da 5., Dünya'da ise 12.

Vali Ali Çelik, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette, pilot il seçilen Kütahya’da uygulanacak Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği (SSİ) düşük karbonlu verimli ısıtma ve soğutma projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu.
Vali Ali Çelik, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette, pilot il seçilen Kütahya’da uygulanacak Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği (SSİ) düşük karbonlu verimli ısıtma ve soğutma projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu.  Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve beraberindeki heyeti Kütahya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Ali Çelik, Kütahya’nın tarihi, kültürel değerleri, jeotermal kaplıcaları ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.    Danimarkalıları Kütahya’ya davet eden Vali Çelik, “Özellikle turizm anlamında Kütahya’nın tercih edilmesinde Büyükelçimizin gönüllü elçi olması bizleri mutlu edecektir. 41 derecede, içinde 200 civarı mineral bulunan, içilebilir dünyanın en zengin kaplıca suyumuz var; bu da en önemli gücümüz. Danimarkalıları Kütahya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız” dedi.  Misafirperverliğinden dolayı Vali Ali Çelik’e teşekkür eden Büyükelçi Danny Annan, “Türkiye-Danimarka arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz çok güçlü. Kütahya’da da yapılabilecek birçok iş birliği ve konu başlığı olacağını düşünüyoruz.” dedi.   İklim değişikliğinin tüm dünyayı olumsuz bir tabloyla karşı karşıya bıraktığını ve yenilenebilir enerji üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çeken Annan, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çalışmaları sayesinde Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma performansında Avrupa’da 5’inci, dünyada ise 12’inci sırada. Bakanlık temsilcileriyle, yenilenebilir ve verimli enerji kullanımıyla ilgili iş birliğimizi güçlü bir şekilde ilerletiyoruz. Kütahya’da da benzer bir iş birliğini inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.  Ziyarette; Büyükelçi Annan ile Başkan Işık’a Büyükelçilik Uzmanı Michael Poulsen, Proje Yöneticisi Bjarne Juul Kristensen, Danimarka Enerji Ajansı Müdür Yardımcısı Tilde Hellsten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi (EVÇED) Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli, . Isı ve Kojenerasyon Grubu'ndan Emrah Berat Birsen eşlik etti. - DORUK
Vali Ali Çelik, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette, pilot il seçilen Kütahya’da uygulanacak Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği (SSİ) düşük karbonlu verimli ısıtma ve soğutma projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Vali Ali Çelik, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette, pilot il seçilen Kütahya’da uygulanacak Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği (SSİ) düşük karbonlu verimli ısıtma ve soğutma projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu. 

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve beraberindeki heyeti Kütahya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Ali Çelik, Kütahya’nın tarihi, kültürel değerleri, jeotermal kaplıcaları ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi. 


 

Danimarkalıları Kütahya’ya davet eden Vali Çelik, “Özellikle turizm anlamında Kütahya’nın tercih edilmesinde Büyükelçimizin gönüllü elçi olması bizleri mutlu edecektir. 41 derecede, içinde 200 civarı mineral bulunan, içilebilir dünyanın en zengin kaplıca suyumuz var; bu da en önemli gücümüz. Danimarkalıları Kütahya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız” dedi. 


Misafirperverliğinden dolayı Vali Ali Çelik’e teşekkür eden Büyükelçi Danny Annan, “Türkiye-Danimarka arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz çok güçlü. Kütahya’da da yapılabilecek birçok iş birliği ve konu başlığı olacağını düşünüyoruz.” dedi.


 

İklim değişikliğinin tüm dünyayı olumsuz bir tabloyla karşı karşıya bıraktığını ve yenilenebilir enerji üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çeken Annan, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çalışmaları sayesinde Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma performansında Avrupa’da 5’inci, dünyada ise 12’inci sırada. Bakanlık temsilcileriyle, yenilenebilir ve verimli enerji kullanımıyla ilgili iş birliğimizi güçlü bir şekilde ilerletiyoruz. Kütahya’da da benzer bir iş birliğini inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu. 


Ziyarette; Büyükelçi Annan ile Başkan Işık’a Büyükelçilik Uzmanı Michael Poulsen, Proje Yöneticisi Bjarne Juul Kristensen, Danimarka Enerji Ajansı Müdür Yardımcısı Tilde Hellsten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi (EVÇED) Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli, . Isı ve Kojenerasyon Grubu'ndan Emrah Berat Birsen eşlik etti. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.