ÇYDD'den Öğrencilere Burs

Eğitim 27.10.2018 - 17:50, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2306+ kez okundu.
 

ÇYDD'den Öğrencilere Burs

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi 9. sınıf öğrencilerini kapsayan "Anadolu'da Bir Kızım Var" projesi ile ve Üniversite öğrencilerini kapsayan "Bir Işık Da Siz Yakın" projeleri kapsamında öğrencilere burs vermektedir.
ÇYDD'den 'Anadolu'da Bir Kızım Var' Projesi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk ilkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı lise 9.sınıf öğrencilerine “ Anadolu’da Bir Kızım Var “ projesi kapsamında; T.C. vatandaşı olan, devlet okullarında okuyup, maddi desteğe ihtiyacı olan ve her hangi bir burs almayan kız öğrencilere eğitim bursu vermektedir. Geçtiğimiz sene Kütahya'da genel merkez kaynaklı 12 kız öğrenciye burs verilirken, bu sene 17 kıza 1200 TL'lik burs desteğinin verileceği öğrenildi. Okumayan Kızımız Kalmasın diyen ÇYDD Kütahya Şube Başkanı Aynur İrtem YALÇIN: "2018-2019 öğrenim dönemi içinde de Kütahya merkez ve ilçelerdeki Endüstri Meslek, Mesleki ve Teknik Anadolu, Güzel Sanatlar, Sağlık Meslek, Ticaret ve Öğretmen Liselerinde okuyan toplam 17 adet Kütahya’ lı kız öğrencimize burs desteği sağlanacaktır. OECD ülkeleri arasında okulu terk oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye’dir. Okulu terk, kız çocuklarında erkek çocuklara oranla daha yüksektir. Ekonomik zorluklar, önce kız çocuklarının okuldan uzaklaştırılmasına neden oluyor. Kızlar ya çalıştırılıyor, ya evlendiriliyor, ya evde tutularak kardeşlerine bakıyor, temizlik yapıyor. Uygarlığın, gelişmişliğin en önemli ölçütlerinden biri, kadın erkek bütün yurttaşların eşit biçimde eğitim hakkını kullanmasıdır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kız çocuklarımızın eğitim hakkını kullanabilmesine özel bir önem veriyoruz. Bu güne kadar 73 914 kız öğrencimizi, liseye devam edebilmesi için burs vererek destekledik. Pek çoğu üniversite sınavını kazandı; doktor oldu, öğretmen oldu, mühendis oldu..." dedi.  ÇYDD'den 'Bir Işık Da Siz Yakın' Projesi ÇYDD Kütahya Şubesi Üniversite öğrenimi için Kütahya'ya gelen, Atatürk ilkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine Eylül - Haziran ayları olmak üzere 2018-2019 eğitim öğretim yılında 10 ay boyunca 220şer TL burs verecek. Ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olan öğrencilerden 25 öğrenciye burs verileceğini belirten ÇYDD Kütahya Şube Başkanı Aynur İrtem YALÇIN: " Üniversiteli gençlerimize eğitimlerine destek olmak, onlara rahat bir nefes aldırmak ve onlarda sıcak izler bırakmak için burs desteğine devam ediyoruz. Bilindiği üzere; geçtiğimiz yıl 2017-2018 öğrenim döneminde Genel Merkez kaynaklı 9 adet kız/ erkek DPÜ öğrencisine ve Kütahya Şubemiz bütçesinden de 5 üniversiteli kız öğrencimize burs sağlanmıştır. Bu yıl da 2018-2019 öğrenim döneminde, 90 öğrenci başvurdu; Genel Merkez kaynaklarıyla karma 5 DPÜ öğrencisine ve Kütahya Şubemiz bütçesinden de 20 adet karma olarak üniversite öğrencisine burs verilecektir. ÇYDD' nin ışığı, daha uzun yıllar toplumu aydınlatmaya, çağdaş Türkiye' nin gelecek güvencesi olmaya devam edecektir" dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi 9. sınıf öğrencilerini kapsayan "Anadolu'da Bir Kızım Var" projesi ile ve Üniversite öğrencilerini kapsayan "Bir Işık Da Siz Yakın" projeleri kapsamında öğrencilere burs vermektedir.

ÇYDD'den 'Anadolu'da Bir Kızım Var' Projesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk ilkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı lise 9.sınıf öğrencilerine “ Anadolu’da Bir Kızım Var “ projesi kapsamında; T.C. vatandaşı olan, devlet okullarında okuyup, maddi desteğe ihtiyacı olan ve her hangi bir burs almayan kız öğrencilere eğitim bursu vermektedir. Geçtiğimiz sene Kütahya'da genel merkez kaynaklı 12 kız öğrenciye burs verilirken, bu sene 17 kıza 1200 TL'lik burs desteğinin verileceği öğrenildi.

Okumayan Kızımız Kalmasın diyen ÇYDD Kütahya Şube Başkanı Aynur İrtem YALÇIN: "2018-2019 öğrenim dönemi içinde de Kütahya merkez ve ilçelerdeki Endüstri Meslek, Mesleki ve Teknik Anadolu, Güzel Sanatlar, Sağlık Meslek, Ticaret ve Öğretmen Liselerinde okuyan toplam 17 adet Kütahya’ lı kız öğrencimize burs desteği sağlanacaktır.

OECD ülkeleri arasında okulu terk oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye’dir. Okulu terk, kız çocuklarında erkek çocuklara oranla daha yüksektir. Ekonomik zorluklar, önce kız çocuklarının okuldan uzaklaştırılmasına neden oluyor. Kızlar ya çalıştırılıyor, ya evlendiriliyor, ya evde tutularak kardeşlerine bakıyor, temizlik yapıyor.

Uygarlığın, gelişmişliğin en önemli ölçütlerinden biri, kadın erkek bütün yurttaşların eşit biçimde eğitim hakkını kullanmasıdır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kız çocuklarımızın eğitim hakkını kullanabilmesine özel bir önem veriyoruz.

Bu güne kadar 73 914 kız öğrencimizi, liseye devam edebilmesi için burs vererek destekledik. Pek çoğu üniversite sınavını kazandı; doktor oldu, öğretmen oldu, mühendis oldu..." dedi. 

ÇYDD'den 'Bir Işık Da Siz Yakın' Projesi

ÇYDD Kütahya Şubesi Üniversite öğrenimi için Kütahya'ya gelen, Atatürk ilkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine Eylül - Haziran ayları olmak üzere 2018-2019 eğitim öğretim yılında 10 ay boyunca 220şer TL burs verecek.

Ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olan öğrencilerden 25 öğrenciye burs verileceğini belirten ÇYDD Kütahya Şube Başkanı Aynur İrtem YALÇIN: " Üniversiteli gençlerimize eğitimlerine destek olmak, onlara rahat bir nefes aldırmak ve onlarda sıcak izler bırakmak için burs desteğine devam ediyoruz.

Bilindiği üzere; geçtiğimiz yıl 2017-2018 öğrenim döneminde Genel Merkez kaynaklı 9 adet kız/ erkek DPÜ öğrencisine ve Kütahya Şubemiz bütçesinden de 5 üniversiteli kız öğrencimize burs sağlanmıştır.

Bu yıl da 2018-2019 öğrenim döneminde, 90 öğrenci başvurdu; Genel Merkez kaynaklarıyla karma 5 DPÜ öğrencisine ve Kütahya Şubemiz bütçesinden de 20 adet karma olarak üniversite öğrencisine burs verilecektir.

ÇYDD' nin ışığı, daha uzun yıllar toplumu aydınlatmaya, çağdaş Türkiye' nin gelecek güvencesi olmaya devam edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.