CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: Vatandaşlarımız Mağdur Edilmemeli

Spor 13.11.2020 - 15:20, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2644+ kez okundu.
 

CHP İl Başkanı ŞAHBAZ: Vatandaşlarımız Mağdur Edilmemeli

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Çinigaz, kış ortasında doğalgazı keserek vatandaşlarımızı soğukta mağdur etmektedir. Sehven aboneliği üzerine almayan vatandaşlar usulsüz kullanım bahanesi ile herhangi bir tebligat yapılmadan, hane halkının kapısı bile çalınmadan, içeride yemek pişiriliyor mu, banyoda kimse var mı, hasta var mı diye sorulmadan gaz kesilmekte, insanlarımız mağdur edilmektedir. Bu uygulama yıllarca beklenip, vatandaşlarımızın işsiz kaldığı, gelir kaybına uğradığı, pandemi dönemine denk getirilmiştir ve ön ödemeli sayaç kullanan aboneler hedef alınmaktadır. Bu yokluk döneminde ekstra güvence bedeli ve açma kapama ücreti istenmektedir. Kış gününde abonelik yenileme sürecinde bir hafta mağduriyet oluşmaktadır. Çinigaz hizmet binası uygun koşullara sahip olmadığı için insanlarımız dışarıda bekletilmekte ve hastalığa davetiye çıkarılmaktadır. Müşterinin ödenmemiş faturalarına esas tüketim miktarının 50 m3’ü geçmesi ve faturanın son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmemesi durumunda üç gün öncesinden SMS, e-mail, ihbarname yöntemlerinin en az iki yolla bildirimde bulunmak zorundadır. En ufak bir ödeyememe durumunda yasaya ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde doğalgaz sayacı çıkartılarak; abonelik iptaline gidilmekte ve vatandaşlar bir hafta mağdur edilmektedir. Kamu görevi yapan bir firmanın vatandaşı bu şekilde mağdur etmesi kabul edilemez. Çinigaz firma yetkililerini ve kamu idarecilerimizi, vatandaşlarımızı mağdur eden bu uygulamaya son vermeye davet ediyoruz" dedi. - DORUK

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Çinigaz, kış ortasında doğalgazı keserek vatandaşlarımızı soğukta mağdur etmektedir. Sehven aboneliği üzerine almayan vatandaşlar usulsüz kullanım bahanesi ile herhangi bir tebligat yapılmadan, hane halkının kapısı bile çalınmadan, içeride yemek pişiriliyor mu, banyoda kimse var mı, hasta var mı diye sorulmadan gaz kesilmekte, insanlarımız mağdur edilmektedir. Bu uygulama yıllarca beklenip, vatandaşlarımızın işsiz kaldığı, gelir kaybına uğradığı, pandemi dönemine denk getirilmiştir ve ön ödemeli sayaç kullanan aboneler hedef alınmaktadır. Bu yokluk döneminde ekstra güvence bedeli ve açma kapama ücreti istenmektedir.

Kış gününde abonelik yenileme sürecinde bir hafta mağduriyet oluşmaktadır. Çinigaz hizmet binası uygun koşullara sahip olmadığı için insanlarımız dışarıda bekletilmekte ve hastalığa davetiye çıkarılmaktadır. Müşterinin ödenmemiş faturalarına esas tüketim miktarının 50 m3’ü geçmesi ve faturanın son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmemesi durumunda üç gün öncesinden SMS, e-mail, ihbarname yöntemlerinin en az iki yolla bildirimde bulunmak zorundadır.

En ufak bir ödeyememe durumunda yasaya ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde doğalgaz sayacı çıkartılarak; abonelik iptaline gidilmekte ve vatandaşlar bir hafta mağdur edilmektedir.

Kamu görevi yapan bir firmanın vatandaşı bu şekilde mağdur etmesi kabul edilemez.

Çinigaz firma yetkililerini ve kamu idarecilerimizi, vatandaşlarımızı mağdur eden bu uygulamaya son vermeye davet ediyoruz" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.