CHP İl Başkanı Makbul SARI: 29 Ekim, Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğduğu Gündür

Güncel 01.11.2018 - 00:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2901+ kez okundu.
 

CHP İl Başkanı Makbul SARI: 29 Ekim, Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğduğu Gündür

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, Cumhuriyet Partisi Kütahya İl, Merkez İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi ve vatandaşların katılımı ile Ulu Cami önünden, Kütahya Valiliğine kadar marşlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.
Kütahya Valiliği önünde CHP İl Başkanı Makbul SARI, çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, CHP Kütahya İl Başkanı Makbul SARI, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Başkan SARI: "Değerli basın emekçileri, saygıdeğer yurttaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partimizin değerli yönetici ve üyeleri. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı kutlu olsun. 29 Ekim Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde verilen, 20. Yüzyılın en büyük ve onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet, modernleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımıdır. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, milletimizin Cumhuriyete, onun üzerinde yükseldiği temel değerlere, bu bağlamda özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığın ve tutkusunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşacağına ilişkin inancımız tamdır. 20. yüzyıla damgasını vuran devlet ve siyaset adamı, hiç kuşkusuz Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. Yılı kutlu olsun.  Cumhuriyet’le kurulan bu devletin temel ilkeleri, Cumhuriyetçilik, Laiklik, Halkçılık, Milliyetçilik, Devrimcilik ve Devletçiliktir. Cumhuriyet’in önünde hazır bir model yoktu. Yolunu düşünerek, arayarak, deneyerek açtı. Şartlardan, ihtiyaçlardan, imkanlardan, tarihten yararlandı. Para yok, kredi yok, yetişmiş yeterli sayıda uzman eleman yok, araç gereç yok. Osmanlı’dan borca batık bir miras kalmış, bunu da genç Cumhuriyet ödemiştir. Bütün bu zorluklara rağmen bu bayrağı günümüze taşıyanlara selam olsun. Cumhuriyet’in 95. Yılı kutlu olsun. Hiçbir karanlık sonsuza kadar sürmez, tarih insan haklarını, özgürlükleri yok ederek yürüyen tek adamları adaletin sildiği hüzünlü öykülerle doludur. Hiç kuşkunuz olmasın ki yırtacağız bu karanlıkları,  güneş gibi ufuklardan doğacağız, az zaman var. Yılgınlık yok! Mücadele var. Sürecek bu mücadele sürecek bu ülke yeryüzünün aydınlık yüzü oluncaya dek. Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlar, hepinize saygılar sunarım" dedi. Katılımcılar ADD Kütahya Şubesi önünde yapılan davullu zurnalı 29 Ekim kutlamasına katıldılar. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, Cumhuriyet Partisi Kütahya İl, Merkez İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi ve vatandaşların katılımı ile Ulu Cami önünden, Kütahya Valiliğine kadar marşlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Kütahya Valiliği önünde CHP İl Başkanı Makbul SARI, çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, CHP Kütahya İl Başkanı Makbul SARI, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Başkan SARI: "Değerli basın emekçileri, saygıdeğer yurttaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partimizin değerli yönetici ve üyeleri.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı kutlu olsun.
29 Ekim Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde verilen, 20. Yüzyılın en büyük ve onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet, modernleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımıdır.
Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, milletimizin Cumhuriyete, onun üzerinde yükseldiği temel değerlere, bu bağlamda özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığın ve tutkusunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşacağına ilişkin inancımız tamdır.
20. yüzyıla damgasını vuran devlet ve siyaset adamı, hiç kuşkusuz Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. Yılı kutlu olsun. 
Cumhuriyet’le kurulan bu devletin temel ilkeleri, Cumhuriyetçilik, Laiklik, Halkçılık, Milliyetçilik, Devrimcilik ve Devletçiliktir.
Cumhuriyet’in önünde hazır bir model yoktu. Yolunu düşünerek, arayarak, deneyerek açtı. Şartlardan, ihtiyaçlardan, imkanlardan, tarihten yararlandı. Para yok, kredi yok, yetişmiş yeterli sayıda uzman eleman yok, araç gereç yok. Osmanlı’dan borca batık bir miras kalmış, bunu da genç Cumhuriyet ödemiştir.
Bütün bu zorluklara rağmen bu bayrağı günümüze taşıyanlara selam olsun.
Cumhuriyet’in 95. Yılı kutlu olsun.
Hiçbir karanlık sonsuza kadar sürmez, tarih insan haklarını, özgürlükleri yok ederek yürüyen tek adamları adaletin sildiği hüzünlü öykülerle doludur.
Hiç kuşkunuz olmasın ki yırtacağız bu karanlıkları, 
güneş gibi ufuklardan doğacağız, az zaman var.
Yılgınlık yok! Mücadele var. Sürecek bu mücadele sürecek bu ülke yeryüzünün aydınlık yüzü oluncaya dek.
Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlar, hepinize saygılar sunarım" dedi.

Katılımcılar ADD Kütahya Şubesi önünde yapılan davullu zurnalı 29 Ekim kutlamasına katıldılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.