CHP Belediye Başkan A.Adayı Eyüp KAHVECİ: Çininin Başkenti Kütahya, Çiniciliği Şahlandırmaya Hazır Olun!

Spor 26.12.2018 - 12:32, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1867+ kez okundu.
 

CHP Belediye Başkan A.Adayı Eyüp KAHVECİ: Çininin Başkenti Kütahya, Çiniciliği Şahlandırmaya Hazır Olun!

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediye Başkan A. Adayı olan Eyüp KAHVECİ, Kütahya'da geçimini çiniden sağlayan yaklaşık 9 bin kişinin olduğunu, Kütahya Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Kütahya Çiniciler Odası ile Çiniciler Derneği'nin bir projesi olan ve zaman zaman fikirsel düzeydeki çalışmalarına katkı verdiği ÇİNİKÖY PROJESİ'ni Kütahya'ya kazandırmak ve sektörü küllerinden yeniden doğurmak boynunun borcu olduğunu ifade etti.
CHP Kütahya Belediye Başkan A. Adayı KAHVECİ yapmış olduğu basın açıklamasında: "Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası’na kayıtlı olan ve kayıt dışı faaliyet gösteren çini ve seramik işletme sayısının 800 civarında olduğu tahmin edilmektedir. 820 civarı da çini ustası olduğu öngörülmektedir. İstatistiklere göre, Kütahya'da imalat sektöründe çalışan her 3 kişiden 1'i çini sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu rakamın içinde ev hanımları yoktur. Kütahya'da özellikle ev hanımları çini sektöründe aktif rol oynuyor. Kütahya’da kayıt dışı çalışanlar da dahil olmak üzere çiniden geçimini sağlayan kişi sayının 9000 civarı olduğu tahmin edilmektedir. Genel olarak çini üretimi; - Hediyelik, - Karo dekorasyon, - Fonksiyonel ve - Altyapı olmak üzere gruplanmaktadır. Şimdilerde insanlar çiniyi mutfak gereci olarak kullanma eğilimindeler. Resmi bir veri olmamasına rağmen, 9000 civarı kişinin uğraş alanı olan çininin Kütahya ekonomisine (karo dekorasyon, fonksiyonel hariç) 70.000.000,00 TL civarında ticaret hacmi oluşturduğu tahmin edilmektedir. "ÇİNİ PAZARININ BÜYÜKLÜĞÜ, HEDEFLENEN PAZAR PAYI VE PAZAR PROFİLİ” doğru analiz edilip, KÜTAHYA'mızın bu değerinin gerçek düzeyde öneminin ortaya çıkarılması ve KONUMLANDIRMA'sı doğru yönetebilirse KÜTAHYA'mıza müthiş bir sıçrama yaptırabiliriz. Partim CHP'den KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI olarak gösterilmem ve KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI seçilmem halinde, Rabbimin izniyle, Kütahya Çiniciler Odası ile Çiniciler Derneği'nin bir projesi olan ve zaman zaman fikirsel düzeydeki çalışmalarına katkı verdiğim ÇİNİKÖY PROJESİ'ni KÜTAHYA'MA KAZANDIRMAK VE SEKTÖRÜ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞURMAK BOYNUMUN BORCU olsun. Ey çinici dostlarım, geçimin çinicilikten sağlayan ev hanımlarımız: ORTAK SATIN ALMA, ORTAK ÜRETİM, ORTAK PAZARLAMA, ORTAK AR-GE vb. için İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ ile ÇİNİCİLİK SEKTÖRÜNÜ AYAĞA KALDIRMAYA DEĞİL, ŞAHLANDIRMAYA HAZIR OLUN... SON SÖZ TEK SÖZ..." ifadelerini kullandı. - DORUK
Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediye Başkan A. Adayı olan Eyüp KAHVECİ, Kütahya'da geçimini çiniden sağlayan yaklaşık 9 bin kişinin olduğunu, Kütahya Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Kütahya Çiniciler Odası ile Çiniciler Derneği'nin bir projesi olan ve zaman zaman fikirsel düzeydeki çalışmalarına katkı verdiği ÇİNİKÖY PROJESİ'ni Kütahya'ya kazandırmak ve sektörü küllerinden yeniden doğurmak boynunun borcu olduğunu ifade etti.

CHP Kütahya Belediye Başkan A. Adayı KAHVECİ yapmış olduğu basın açıklamasında: "Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası’na kayıtlı olan ve kayıt dışı faaliyet gösteren çini ve seramik işletme sayısının 800 civarında olduğu tahmin edilmektedir. 820 civarı da çini ustası olduğu öngörülmektedir.

İstatistiklere göre, Kütahya'da imalat sektöründe çalışan her 3 kişiden 1'i çini sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu rakamın içinde ev hanımları yoktur. Kütahya'da özellikle ev hanımları çini sektöründe aktif rol oynuyor.

Kütahya’da kayıt dışı çalışanlar da dahil olmak üzere çiniden geçimini sağlayan kişi sayının 9000 civarı olduğu tahmin edilmektedir.

Genel olarak çini üretimi;

- Hediyelik,

- Karo dekorasyon,

- Fonksiyonel ve

- Altyapı

olmak üzere gruplanmaktadır. Şimdilerde insanlar çiniyi mutfak gereci olarak kullanma eğilimindeler.

Resmi bir veri olmamasına rağmen, 9000 civarı kişinin uğraş alanı olan çininin Kütahya ekonomisine (karo dekorasyon, fonksiyonel hariç) 70.000.000,00 TL civarında ticaret hacmi oluşturduğu tahmin edilmektedir.

"ÇİNİ PAZARININ BÜYÜKLÜĞÜ, HEDEFLENEN PAZAR PAYI VE PAZAR PROFİLİ” doğru analiz edilip, KÜTAHYA'mızın bu değerinin gerçek düzeyde öneminin ortaya çıkarılması ve KONUMLANDIRMA'sı doğru yönetebilirse KÜTAHYA'mıza müthiş bir sıçrama yaptırabiliriz.

Partim CHP'den KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI olarak gösterilmem ve KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI seçilmem halinde, Rabbimin izniyle, Kütahya Çiniciler Odası ile Çiniciler Derneği'nin bir projesi olan ve zaman zaman fikirsel düzeydeki çalışmalarına katkı verdiğim ÇİNİKÖY PROJESİ'ni KÜTAHYA'MA KAZANDIRMAK VE SEKTÖRÜ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞURMAK BOYNUMUN BORCU olsun.

Ey çinici dostlarım, geçimin çinicilikten sağlayan ev hanımlarımız: ORTAK SATIN ALMA, ORTAK ÜRETİM, ORTAK PAZARLAMA, ORTAK AR-GE vb. için İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ ile ÇİNİCİLİK SEKTÖRÜNÜ AYAĞA KALDIRMAYA DEĞİL, ŞAHLANDIRMAYA HAZIR OLUN...

SON SÖZ TEK SÖZ..." ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.