Çelik Akademi, 26 Meslekte Belge Veriyor

Eğitim 27.08.2019 - 15:11, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3308+ kez okundu.
 

Çelik Akademi, 26 Meslekte Belge Veriyor

Bakanlık adına Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi şu an 26 meslekte belge vermektedir. Bir yıldır inşaat sektöründeki 9 alanda belgelendirme yapan kurumumuz bu yıl 11 alanda belgelendirme yaparak bu sektördeki belge ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek düzeye ulaşmıştır.
2006 yılından itibaren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi Belgelendirme Eğit. Ltd. Şti. ilimizde bir yıldır hizmet vermektedir. 161 meslek alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluğu getirilmiş ve diğer meslek alanlarında da belge zorunluluğu devam etmektedir. Bakanlık adına Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi şu an 26 meslekte belge vermektedir. Bir yıldır inşaat sektöründeki 9 alanda belgelendirme yapan kurumumuz bu yıl 11 alanda belgelendirme yaparak bu sektördeki belge ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek düzeye ulaşmıştır. Bir yılda 1.600 adayı belgelendiren Çelik Akademi, yeni meslek alanlarında da belgelendirme yapmaya başlamıştır. Galerici esnafının araç alım satımında zorunlu hale getirilen MYK belgesi kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. Gerek dükkân sahiplerinin gerekse dükkân çalışanlarının alması gereken bu belgenin Çelik Akademi tarafından verilmeye başlanması ilimiz başta olmak üzere yakın iller açısından da önemlidir. Bu belgenin Çelik Akademi’den alınması, belgenin geçerlilik süresinin 2 yıl sonra dolması nedeniyle yenileme işlemlerinde kolaylık sağlayacaktır. Emlak Danışmanları için de zorunlu hale getirilen MYK Belgesi de kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. 5 Haziran 2018 tarihinden itibaren emlak danışmanlığı yapmaya başlayan emlak danışmanları ve çalışanlarının da bu belgeyi edinmesi gerekmektedir. Çelik Akademi olarak bu belgeyi vermeye yetkili kurumlar arasında bölgemizde birkaç firmadan biridir. 3 Eylül 2019 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen Servis Aracı Şoförlerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi de kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. Okul servis şoförlerinin ve personel servis şoförlerinin MYK belgelerinin verilmesi ve 2 yıl sonra takiplerinin yapılması kurumumuz tarafından kolaylıkla yapılabilecektir. Bunun yanı sıra 1 sene içerisinde Halk Otobüsü Şoförlerinin ve Taksi şoförlerinin alması zorunlu hale gelecek MYK belgesi de kurumumuz tarafından verilmektedir. Turizm, Türkiye’nin en önemli gelir kaynağıdır. Bu nedenle bu alanda çalışacak personelin de belirli kriterlere sahip olması istenmektedir. Turizm alanında 8 meslekte verdiğimiz MYK Belgesi, bu alanda çalışmayı düşünen gençler için bir iş imkânı oluşturacak, firmaların bu belgeye sahip gençleri tercih etmesi bir farklılık meydana getirecektir. Özellikle turizm alanında çalışabilirim diyen gençler için ilimizde bu belgenin verilmeye başlanması büyük bir kazançtır. Çelik Akademi, sadece Kütahya’da değil 81 ilde sınav yapmaya yetkili bir kuruluş olup çalışmalarına kalite standartları çerçevesinde devam etmektedir. - DORUK
Bakanlık adına Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi şu an 26 meslekte belge vermektedir. Bir yıldır inşaat sektöründeki 9 alanda belgelendirme yapan kurumumuz bu yıl 11 alanda belgelendirme yaparak bu sektördeki belge ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek düzeye ulaşmıştır.

2006 yılından itibaren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi Belgelendirme Eğit. Ltd. Şti. ilimizde bir yıldır hizmet vermektedir. 161 meslek alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluğu getirilmiş ve diğer meslek alanlarında da belge zorunluluğu devam etmektedir. Bakanlık adına Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği Çelik Akademi şu an 26 meslekte belge vermektedir. Bir yıldır inşaat sektöründeki 9 alanda belgelendirme yapan kurumumuz bu yıl 11 alanda belgelendirme yaparak bu sektördeki belge ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek düzeye ulaşmıştır. Bir yılda 1.600 adayı belgelendiren Çelik Akademi, yeni meslek alanlarında da belgelendirme yapmaya başlamıştır.

Galerici esnafının araç alım satımında zorunlu hale getirilen MYK belgesi kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. Gerek dükkân sahiplerinin gerekse dükkân çalışanlarının alması gereken bu belgenin Çelik Akademi tarafından verilmeye başlanması ilimiz başta olmak üzere yakın iller açısından da önemlidir. Bu belgenin Çelik Akademi’den alınması, belgenin geçerlilik süresinin 2 yıl sonra dolması nedeniyle yenileme işlemlerinde kolaylık sağlayacaktır.

Emlak Danışmanları için de zorunlu hale getirilen MYK Belgesi de kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. 5 Haziran 2018 tarihinden itibaren emlak danışmanlığı yapmaya başlayan emlak danışmanları ve çalışanlarının da bu belgeyi edinmesi gerekmektedir. Çelik Akademi olarak bu belgeyi vermeye yetkili kurumlar arasında bölgemizde birkaç firmadan biridir.

3 Eylül 2019 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen Servis Aracı Şoförlerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi de kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. Okul servis şoförlerinin ve personel servis şoförlerinin MYK belgelerinin verilmesi ve 2 yıl sonra takiplerinin yapılması kurumumuz tarafından kolaylıkla yapılabilecektir. Bunun yanı sıra 1 sene içerisinde Halk Otobüsü Şoförlerinin ve Taksi şoförlerinin alması zorunlu hale gelecek MYK belgesi de kurumumuz tarafından verilmektedir.

Turizm, Türkiye’nin en önemli gelir kaynağıdır. Bu nedenle bu alanda çalışacak personelin de belirli kriterlere sahip olması istenmektedir. Turizm alanında 8 meslekte verdiğimiz MYK Belgesi, bu alanda çalışmayı düşünen gençler için bir iş imkânı oluşturacak, firmaların bu belgeye sahip gençleri tercih etmesi bir farklılık meydana getirecektir. Özellikle turizm alanında çalışabilirim diyen gençler için ilimizde bu belgenin verilmeye başlanması büyük bir kazançtır.

Çelik Akademi, sadece Kütahya’da değil 81 ilde sınav yapmaya yetkili bir kuruluş olup çalışmalarına kalite standartları çerçevesinde devam etmektedir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.