İntibak Yasası Çıkmadan, Maaş Bağlama Emeklileri Üzmektedir

Güncel 06.03.2023 - 02:01, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3296+ kez okundu.
 

İntibak Yasası Çıkmadan, Maaş Bağlama Emeklileri Üzmektedir

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İlhan Bintez, “Emeklilikte yaşa takılanların haklı mücadelelerinin onurlu bir zaferle sonuçlanmasından dolayı kendilerini ve EYT Federasyonu temsilcilerini tebrik ediyorum” dedi.
  Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İlhan Bintez, “Emeklilikte yaşa takılanların haklı mücadelelerinin onurlu bir zaferle sonuçlanmasından dolayı kendilerini ve EYT Federasyonu temsilcilerini tebrik ediyorum” dedi.              Emeklilikte Yaşa Takılanlara  (EYT)  ilgili düzenlemenin yasalaşmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Şube Başkanı İlhan Bintez: “Emeklilik için müracaat edecek bu insanların birçoğunun maaş hesaplamaları 2000 öncesi ve 2000 sonrası için ayrı sistem uygulanacak, bilhassa 2000 sonrası maaş hesaplaması ortalamayı düşürüyor. Bu nedenle büyük bir kısım emeklinin maaşları düşük olacak. Dernek olarak EYT ‘lilerin haklı taleplerinin her zaman destekçisi olduk ve olacağız. Emeklilik bir haktır. Bu hak hem kutsal hem de toplumumuzun en büyük maddi güvencesidir. Biz bu hakkın eşitlik ilkesiyle uygulanmasını hep destekledik. Mevcut sistemle emekli aylıklarının hesaplanması mağduriyet yaratıyor. 2000 sonrası sigortalı olunan bölüm için çok düşük aylıklar bağlanmaktadır. Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenmeli ve intibakları yani güncellemeleri yapılmalıdır. İntibak yasası çıkarılmadan bu şekilde maaş bağlama sistemi emekli olacakları ve mevcut emeklileri üzmektedir. EYT yasası intibak kanunu çıkarıldığı takdirde emekli olanların ve mevcut 2000 sonrası emekli olmuşların aylıklarını yükseltecektir”               Şube Başkanı İlhan Bintez EYT düzenlemesinin bütün hak edenlere hayırlı olmasını temenni etti; “08 Eylül 1999 tarihinden geçerli olan 4447 sayılı yasa ile yürürlüğe giren uygulamayla da bazı kimseler EYT yasasında pirim gününe takıldılar. 506 Sayılı yasaya göre Kadınlarda 20 yıl, Erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim ödendiğinde emeklilik hak ediliyordu. Şimdi EYT yasasıyla 4447 sayılı yasanın getirdiği yaş sınırı kaldırıldı. Aynı yasanın getirdiği 5975 güne kadar gereken prim gün talebi 5000 gün olarak düzenlenmediği için çok sayıda insan emekli olamıyor.                İş hayatına başladığınız tarihteki uygulamadan yapılan değişiklikle yaşı kaldırıp, prim gün sayısını düzeltmediğiniz takdirde birçok hak mağduru yaratmış olunuyor. EYT ‘den faydalananlara yakın sayıda prim gününe takılan insan olduğunu düşünüyoruz. Uygulamanın en kısa zamanda düzeltilmesini beklediklerini” açıkladı. Şube Başkanı İlhan Bintez: “Bu gelişmede Sivil Toplum Kuruluşu çatısı altında verilen mücadelenin haklı sonucunu herkese gösterdi. ­­EYT yasasından yararlanan kimselerin Sivil Toplum Bayrağı altında yaptıkları yasal hak mücadelesinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.- DORUK
Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İlhan Bintez, “Emeklilikte yaşa takılanların haklı mücadelelerinin onurlu bir zaferle sonuçlanmasından dolayı kendilerini ve EYT Federasyonu temsilcilerini tebrik ediyorum” dedi.

  Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İlhan Bintez, “Emeklilikte yaşa takılanların haklı mücadelelerinin onurlu bir zaferle sonuçlanmasından dolayı kendilerini ve EYT Federasyonu temsilcilerini tebrik ediyorum” dedi.

             Emeklilikte Yaşa Takılanlara  (EYT)  ilgili düzenlemenin yasalaşmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Şube Başkanı İlhan Bintez: “Emeklilik için müracaat edecek bu insanların birçoğunun maaş hesaplamaları 2000 öncesi ve 2000 sonrası için ayrı sistem uygulanacak, bilhassa 2000 sonrası maaş hesaplaması ortalamayı düşürüyor. Bu nedenle büyük bir kısım emeklinin maaşları düşük olacak. Dernek olarak EYT ‘lilerin haklı taleplerinin her zaman destekçisi olduk ve olacağız. Emeklilik bir haktır. Bu hak hem kutsal hem de toplumumuzun en büyük maddi güvencesidir. Biz bu hakkın eşitlik ilkesiyle uygulanmasını hep destekledik. Mevcut sistemle emekli aylıklarının hesaplanması mağduriyet yaratıyor. 2000 sonrası sigortalı olunan bölüm için çok düşük aylıklar bağlanmaktadır. Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenmeli ve intibakları yani güncellemeleri yapılmalıdır. İntibak yasası çıkarılmadan bu şekilde maaş bağlama sistemi emekli olacakları ve mevcut emeklileri üzmektedir. EYT yasası intibak kanunu çıkarıldığı takdirde emekli olanların ve mevcut 2000 sonrası emekli olmuşların aylıklarını yükseltecektir”

              Şube Başkanı İlhan Bintez EYT düzenlemesinin bütün hak edenlere hayırlı olmasını temenni etti; “08 Eylül 1999 tarihinden geçerli olan 4447 sayılı yasa ile yürürlüğe giren uygulamayla da bazı kimseler EYT yasasında pirim gününe takıldılar. 506 Sayılı yasaya göre Kadınlarda 20 yıl, Erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim ödendiğinde emeklilik hak ediliyordu. Şimdi EYT yasasıyla 4447 sayılı yasanın getirdiği yaş sınırı kaldırıldı. Aynı yasanın getirdiği 5975 güne kadar gereken prim gün talebi 5000 gün olarak düzenlenmediği için çok sayıda insan emekli olamıyor.

               İş hayatına başladığınız tarihteki uygulamadan yapılan değişiklikle yaşı kaldırıp, prim gün sayısını düzeltmediğiniz takdirde birçok hak mağduru yaratmış olunuyor. EYT ‘den faydalananlara yakın sayıda prim gününe takılan insan olduğunu düşünüyoruz. Uygulamanın en kısa zamanda düzeltilmesini beklediklerini” açıkladı.

Şube Başkanı İlhan Bintez: “Bu gelişmede Sivil Toplum Kuruluşu çatısı altında verilen mücadelenin haklı sonucunu herkese gösterdi. ­­EYT yasasından yararlanan kimselerin Sivil Toplum Bayrağı altında yaptıkları yasal hak mücadelesinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.- DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.