Bilal ERDOĞAN: Türk - Japon Üniversitesi Kuruluyor

09.11.2019 - 16:43, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2598+ kez okundu.
 

Bilal ERDOĞAN: Türk - Japon Üniversitesi Kuruluyor

TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi Bilal ERDOĞAN, açılışlar yapmak üzere Kütahya'ya geldi. Daha önce Türk - Alman üniversitesinin kurulduğunu, şimdi de Türk - Japon üniversitesinin kurulmakta olduğunu bildirdi.
Bilal ERDOĞAN: "Türkiye Japonya ile İstanbul'da ortak bir üniversite kuruyor. Biliyorsunuz bir kaç yıl önce de Türk Alman üniversitesi kuruldu. Almanya ile Türkiye arasında devletler arası bir anlaşma, Almanya'dan hocalar buraya geliyor; buradan öğrenciler Almanya'ya gidiyor. Hem Almanca, hem İngilizce öğreniyorlar hem de Almanların mühendislik bilgisini, birikimini doğrudan Türkiye'ye getirmiş oluyoruz. İşte Türk - Japon Üniversitesi de benzer bir çalışma. Türkiye ile Japonya arasında devletler arası anlaşma ile kuruldu. İnşallah eğitim öğretime benim umudum bu sene başlaması, hani buradan ilgililere sesleniyorum, benim de hakkım ben de vatandaşım, İnşallah Türk Japon Üniversitesi ilk öğrencilerini alsın; böylelikle Japonyanın teknoloji alanındakı bilgi birikimi İstanbul'da bizim gençlerimizle, öğrencilerimizle buluşsun. Hem Japonca, hem İngilizce öğrenecekler, Japonya'dan gelen Profesörlerin derslerine girecekler; Japonya'ya gidip oraların dilini kültürünü öğrenecekler, belki oraların fabrikalarında şirketlerinde çalışacaklar. Sonra bütün uzmanlıklarını, ülkemizin hizmetine sunacaklar" dedi. - DORUK Fatma Çakır
TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi Bilal ERDOĞAN, açılışlar yapmak üzere Kütahya'ya geldi. Daha önce Türk - Alman üniversitesinin kurulduğunu, şimdi de Türk - Japon üniversitesinin kurulmakta olduğunu bildirdi.

Bilal ERDOĞAN: "Türkiye Japonya ile İstanbul'da ortak bir üniversite kuruyor. Biliyorsunuz bir kaç yıl önce de Türk Alman üniversitesi kuruldu. Almanya ile Türkiye arasında devletler arası bir anlaşma, Almanya'dan hocalar buraya geliyor; buradan öğrenciler Almanya'ya gidiyor. Hem Almanca, hem İngilizce öğreniyorlar hem de Almanların mühendislik bilgisini, birikimini doğrudan Türkiye'ye getirmiş oluyoruz.

İşte Türk - Japon Üniversitesi de benzer bir çalışma. Türkiye ile Japonya arasında devletler arası anlaşma ile kuruldu. İnşallah eğitim öğretime benim umudum bu sene başlaması, hani buradan ilgililere sesleniyorum, benim de hakkım ben de vatandaşım, İnşallah Türk Japon Üniversitesi ilk öğrencilerini alsın; böylelikle Japonyanın teknoloji alanındakı bilgi birikimi İstanbul'da bizim gençlerimizle, öğrencilerimizle buluşsun. Hem Japonca, hem İngilizce öğrenecekler, Japonya'dan gelen Profesörlerin derslerine girecekler; Japonya'ya gidip oraların dilini kültürünü öğrenecekler, belki oraların fabrikalarında şirketlerinde çalışacaklar. Sonra bütün uzmanlıklarını, ülkemizin hizmetine sunacaklar" dedi. - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.