Bayram Yine Mahsun Geçecek!..

Güncel 09.05.2021 - 17:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4193+ kez okundu.
 

Bayram Yine Mahsun Geçecek!..

Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımız yine hiç alışık olmadığımız bir şekilde geçecek. 17 günlük tam kapanma uygulamasının kapsamında kalan bayramda insanlar yine büyüklerini ziyaret edemeyecek, çocuklar gönlünce bayram yaşayamayacak. Peki bu fedakârlıkların sonunda bayram sonrası süreç nasıl gelişecek? Bu arada tam kapanmanın 19 Mayıs sonuna kadar uzatılacağı da ihtimal dahilinde gözüküyor. Süreçle ilgili açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU şunları söyledi: "Geçen hafta Cuma gününden itibaren hep birlikte tam kapandık. Önemli bir sürece başladık, hepimiz biliyoruz ki bir kısıtlama yaptık. Başladığımızda sayı 63 bin idi. Tüm denetim mekanizmalarımız sahada. Amacımız vakaların artmaması. Bugün geldiğimiz nokta 18 bin civarında. Bu sahada da görülüyor. Mutasyonun sevk ettiği ivme tedirgin etmişti. Tüm noktalarda denetimler devam ediyor. 21 milyon büyüğümüze vefa destek sosyal gruplarımızla ulaşılmaktadır. Özellikle kamu düzeni ve güvenliği ile bir problemiz yoktur. Üretim ve tedarik sürecinde bir eksiklik söz konusu değildir. 10 milyon kişi izin alıp çalışmalarına devam etmektedir. Bayrama yaklaşıyoruz. Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde bayramlaşmada tedbirlere uymazsak, fedakarlığımız boşa gider. Çok büyük fedakarlık yaptıklarını biliyoruz, önce sabır sonra bayram. Hastalık ve cenaze durumunda izi veriyoruz. Bunun dışında memlekete gidim şeklindeki yaklaşımlar virüsü yayacaktır. 63 binden 18 bine düştü inanıyorum ki daha da düşecek. Tam kapanmanın bitmesine bir kaç günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için. Dün pazarlar vardı yaklaşık 3 bin 500 yerde açıldı. Pazarcı esnafımız da uydu" dedi. Milletçe beklenen o ki insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkileyen, ekonomiyi alt üst eden, yurt içi ve yurt dışındaki bütün ilişkileri alt üst edip sanal ortama taşıyan bu sürecin artık sona ermesi için biraz daha sorumlu, ancak toplumsal hayatı ve ekonomiyi dikkate alan, insan sağlığı ve psikolojisini allak bullak eden sürecin kontrol altına alınmasıdır. DORUK Gazetesi olarak her şeye rağmen hayırlı ve güzel bayramlar diliyoruz. - DORUK Arabacı

Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımız yine hiç alışık olmadığımız bir şekilde geçecek. 17 günlük tam kapanma uygulamasının kapsamında kalan bayramda insanlar yine büyüklerini ziyaret edemeyecek, çocuklar gönlünce bayram yaşayamayacak. Peki bu fedakârlıkların sonunda bayram sonrası süreç nasıl gelişecek? Bu arada tam kapanmanın 19 Mayıs sonuna kadar uzatılacağı da ihtimal dahilinde gözüküyor.

Süreçle ilgili açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU şunları söyledi: "Geçen hafta Cuma gününden itibaren hep birlikte tam kapandık. Önemli bir sürece başladık, hepimiz biliyoruz ki bir kısıtlama yaptık.

Başladığımızda sayı 63 bin idi. Tüm denetim mekanizmalarımız sahada. Amacımız vakaların artmaması. Bugün geldiğimiz nokta 18 bin civarında. Bu sahada da görülüyor.

Mutasyonun sevk ettiği ivme tedirgin etmişti. Tüm noktalarda denetimler devam ediyor.

21 milyon büyüğümüze vefa destek sosyal gruplarımızla ulaşılmaktadır. Özellikle kamu düzeni ve güvenliği ile bir problemiz yoktur. Üretim ve tedarik sürecinde bir eksiklik söz konusu değildir. 10 milyon kişi izin alıp çalışmalarına devam etmektedir.

Bayrama yaklaşıyoruz. Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde bayramlaşmada tedbirlere uymazsak, fedakarlığımız boşa gider. Çok büyük fedakarlık yaptıklarını biliyoruz, önce sabır sonra bayram.

Hastalık ve cenaze durumunda izi veriyoruz. Bunun dışında memlekete gidim şeklindeki yaklaşımlar virüsü yayacaktır. 63 binden 18 bine düştü inanıyorum ki daha da düşecek.

Tam kapanmanın bitmesine bir kaç günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için. Dün pazarlar vardı yaklaşık 3 bin 500 yerde açıldı. Pazarcı esnafımız da uydu" dedi.

Milletçe beklenen o ki insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkileyen, ekonomiyi alt üst eden, yurt içi ve yurt dışındaki bütün ilişkileri alt üst edip sanal ortama taşıyan bu sürecin artık sona ermesi için biraz daha sorumlu, ancak toplumsal hayatı ve ekonomiyi dikkate alan, insan sağlığı ve psikolojisini allak bullak eden sürecin kontrol altına alınmasıdır. DORUK Gazetesi olarak her şeye rağmen hayırlı ve güzel bayramlar diliyoruz. - DORUK Arabacı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.