Başkan ERTÜRK’ten Asgari Ücrete Tepki

28.12.2020 - 18:08, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1767+ kez okundu.
 

Başkan ERTÜRK’ten Asgari Ücrete Tepki

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol ERTÜRK; Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol ERTÜRK; Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. “Asgari Ücrete Yapılan Zam, Açlık Zammıdır” Hükümet adına Asgari ücreti açıklayan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK; asgari ücreti 2825.90 tl olarak açıklamıştır. Daha önce Genel Başkanımızın da söylediği gibi; yapılacak asgari ücret, ekonomik zorluk çeken sanayici ve esnaf işverenin yükünü devlet karşılamalı ve en az net 3000 tl olmalı demişti. ”Asgari Ücretliyi Açlığa ve Kuru Ekmeğe Muhtaç Eden İktidarı, Esefle Kınıyoruz” Bu şekilde yapılan zam açlıkla milleti terbiye etmek, kömür ve askıda ekmeğe muhtaç edip, siyasi rant elde etmek demektir. Saray’ın EJDER meyvesi yediği, sarayın yemeklerinin isimlerini bile sözlüklerimizde bulamadığımız dönemde, asgari ücretliyi açlığa ve kuru ekmeğe muhtaç eden iktidarı, esefle kınıyoruz. Yeter artık! İşçiye alacağı para yetmeyeceği gibi, şu dönemde işçisini işten çıkarmaya kıyamayıp; ücretini cebinden ödemeye çalışan işverenin de yükü artmıştır. Ey iktidar Milletvekilleri! siz hiç mi market, Pazar gezmiyorsunuz? Yağ, çay, yumurta, et ve sebze fiyatlarından haberiniz var mı? Bu ücreti size; bırakın 1 ayı, 15 günlüğüne verelim geçinebilecek misiniz? Bu para sizin kıyafetinize, bir masada tükettiğiniz yemeğe yetecek mi acaba? “Dolar ile mi Maaş Alıyorsunuz Dediniz !” Dolar la mı maaş alıyorsunuz dediniz, dolar arttı diye market ürünlerinden temel gıdalar, daha fazlasıyla fırladı gitti. Verilen maaş Diyanet’in verdiği fitre fiyatıyla bile hesaplansa, 4 kişilik bir aileye yetmez. Bu zam oranları dikkate alınarak, ‘Emekliye Yapılacak Zam da aynı olacaksa’ yandı emekli. Şu kış gününde; Allah’ım haksız kazanç sağlayan ve bunları alkışlayanları da sınasın. Emekliye seyyanen zam istiyoruz. Kütahya emekli ve asgari ücretle geçinen kişilerin yaşadığı bir şehir oldu maalesef, hepimiz seçtiğimiz vekillerimizden bu ücretleri kınamasını özellikle bekliyoruz. –DORUK/Nida
İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol ERTÜRK; Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol ERTÜRK; Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

“Asgari Ücrete Yapılan Zam, Açlık Zammıdır

Hükümet adına Asgari ücreti açıklayan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK; asgari ücreti 2825.90 tl olarak açıklamıştır.

Daha önce Genel Başkanımızın da söylediği gibi; yapılacak asgari ücret, ekonomik zorluk çeken sanayici ve esnaf işverenin yükünü devlet karşılamalı ve en az net 3000 tl olmalı demişti.

”Asgari Ücretliyi Açlığa ve Kuru Ekmeğe Muhtaç Eden İktidarı, Esefle Kınıyoruz”

Bu şekilde yapılan zam açlıkla milleti terbiye etmek, kömür ve askıda ekmeğe muhtaç edip, siyasi rant elde etmek demektir. Saray’ın EJDER meyvesi yediği, sarayın yemeklerinin isimlerini bile sözlüklerimizde bulamadığımız dönemde, asgari ücretliyi açlığa ve kuru ekmeğe muhtaç eden iktidarı, esefle kınıyoruz. Yeter artık!

İşçiye alacağı para yetmeyeceği gibi, şu dönemde işçisini işten çıkarmaya kıyamayıp; ücretini cebinden ödemeye çalışan işverenin de yükü artmıştır. Ey iktidar Milletvekilleri! siz hiç mi market, Pazar gezmiyorsunuz? Yağ, çay, yumurta, et ve sebze fiyatlarından haberiniz var mı? Bu ücreti size; bırakın 1 ayı, 15 günlüğüne verelim geçinebilecek misiniz? Bu para sizin kıyafetinize, bir masada tükettiğiniz yemeğe yetecek mi acaba?

“Dolar ile mi Maaş Alıyorsunuz Dediniz !”

Dolar la mı maaş alıyorsunuz dediniz, dolar arttı diye market ürünlerinden temel gıdalar, daha fazlasıyla fırladı gitti. Verilen maaş Diyanet’in verdiği fitre fiyatıyla bile hesaplansa, 4 kişilik bir aileye yetmez. Bu zam oranları dikkate alınarak, ‘Emekliye Yapılacak Zam da aynı olacaksa’ yandı emekli. Şu kış gününde; Allah’ım haksız kazanç sağlayan ve bunları alkışlayanları da sınasın.

Emekliye seyyanen zam istiyoruz. Kütahya emekli ve asgari ücretle geçinen kişilerin yaşadığı bir şehir oldu maalesef, hepimiz seçtiğimiz vekillerimizden bu ücretleri kınamasını özellikle bekliyoruz. –DORUK/Nida

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.