Baro Başkanı Av. ATAM: Karanlıktan Kurtulma, Cumhuriyet İlanıyla İvme Kazanmıştır

Güncel 29.10.2020 - 18:48, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2029+ kez okundu.
 

Baro Başkanı Av. ATAM: Karanlıktan Kurtulma, Cumhuriyet İlanıyla İvme Kazanmıştır

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN   Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Cumhuriyet, bundan 97 yıl önce, Anadolu'yu işgal eden güçlere karşı sinesiyle hareket eden, her türlü yeis ve kötülüğe karşı koyan Türk halkına, Ata’mızın bir armağanıdır. Türk milletinin karanlıktan kurtulma ve refah ile iyiliğe varma arzusu Cumhuriyetin ilanıyla ivme kazanmış ve Anadolu insanı benliğine kavuşmuştur.   Atatürk şu veciz sözünde,  "Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" diyerek;  Cumhuriyetin var olması ve devamlılığı için gerekeni açıklarken, bizlerinde hangi özelliklerde olmamız  gerektiğini özetlemiştir. Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, aynı zamanda milletin, insana yaraşır refah ve huzur içinde özgürce yaşayabilmesi için bunun neye bağlı olduğunu da bilmesi,  öğrenmesi demektir. Atatürk inkılâplarının en büyüğü olan Cumhuriyet, şahıs yönetimi değil, halkın yönetimidir. Bu yüzdendir ki Milli egemenliğe dayalı, tam bağımsız, çağdaş ve laik bir Türkiye Cumhuriyet’i istibdat ve baskıya karşı insan kişiliğine ve özgürlüğüne değer verir. Cumhuriyet’in böylesine zengin mirasını görmezden gelenler, daima hüsrana uğramaya mahkûmdur. Bu faziletli, namuslu, insanca yaşam hakkını veren yönetim biçiminde; Türk toplumunun hedefi çağdaş ve gelişmeye açık bir zihinle uygar düzeye gelebilmek olmalıdır.                           “Biz Cumhuriyeti böyle kurduk” diyen Türk halkıyla Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Cumhuriyet 97 yıldır ışığından hiçbir zerre kaybetmeden ışımaktadır ve onu ileriye taşıyacak olan bizlerin de bu ışığı koruyarak gelecek nesillere devretme borcumuz vardır.   Kütahya Barosu olarak halkımızın Cumhuriyet bayramını kutlar; demokratik, sosyal, laik hukuk devleti yapısını güçlendirip, sahip olduğumuz kazanımların değerini bilerek, azmimizi ve kararlılığımızı kaybetmeden, daha nice bayramları birlikte, barış içinde kardeşçe, karşılamayı temenni ederiz. "dedi. - DORUK  
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN  

Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Cumhuriyet, bundan 97 yıl önce, Anadolu'yu işgal eden güçlere karşı sinesiyle hareket eden, her türlü yeis ve kötülüğe karşı koyan Türk halkına, Ata’mızın bir armağanıdır. Türk milletinin karanlıktan kurtulma ve refah ile iyiliğe varma arzusu Cumhuriyetin ilanıyla ivme kazanmış ve Anadolu insanı benliğine kavuşmuştur.  

Atatürk şu veciz sözünde,  "Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" diyerek;  Cumhuriyetin var olması ve devamlılığı için gerekeni açıklarken, bizlerinde hangi özelliklerde olmamız  gerektiğini özetlemiştir. Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, aynı zamanda milletin, insana yaraşır refah ve huzur içinde özgürce yaşayabilmesi için bunun neye bağlı olduğunu da bilmesi,  öğrenmesi demektir.

Atatürk inkılâplarının en büyüğü olan Cumhuriyet, şahıs yönetimi değil, halkın yönetimidir. Bu yüzdendir ki Milli egemenliğe dayalı, tam bağımsız, çağdaş ve laik bir Türkiye Cumhuriyet’i istibdat ve baskıya karşı insan kişiliğine ve özgürlüğüne değer verir. Cumhuriyet’in böylesine zengin mirasını görmezden gelenler, daima hüsrana uğramaya mahkûmdur. Bu faziletli, namuslu, insanca yaşam hakkını veren yönetim biçiminde; Türk toplumunun hedefi çağdaş ve gelişmeye açık bir zihinle uygar düzeye gelebilmek olmalıdır.                          

“Biz Cumhuriyeti böyle kurduk” diyen Türk halkıyla Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Cumhuriyet 97 yıldır ışığından hiçbir zerre kaybetmeden ışımaktadır ve onu ileriye taşıyacak olan bizlerin de bu ışığı koruyarak gelecek nesillere devretme borcumuz vardır.  

Kütahya Barosu olarak halkımızın Cumhuriyet bayramını kutlar; demokratik, sosyal, laik hukuk devleti yapısını güçlendirip, sahip olduğumuz kazanımların değerini bilerek, azmimizi ve kararlılığımızı kaybetmeden, daha nice bayramları birlikte, barış içinde kardeşçe, karşılamayı temenni ederiz. "dedi. - DORUK  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.