Atatürk'ü Anlamak, Anmaktan Önemlidir

Güncel 10.11.2020 - 10:40, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2662+ kez okundu.
 

Atatürk'ü Anlamak, Anmaktan Önemlidir

         Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Beni görmek demek behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.'' diyor Atatürk.           O’nu ve yaptıklarını  tam manasıyla anlayabilmek için, gençliğe, ilme ve akla verdiği önemi, idealistliğini, rasyonalistliğini, irdeleyip, ileri görüşünü anlamalıyız. Atatürk’ü anlamanın;  çalışkan, ilerici ve erdemli olmak olduğunu, O’nu sevenlerin biran önce fark etmesi gerekir.           “Bir milletin ahlak değeri, o milletin yükselmesini sağlar. Bir millet, zenginliğiyle değil, ahlak değeriyle ölçülür.” sözünü sarf eden liderin ülkesinde,  ahlaki ve toplumsal değerler göz ardı ediliyorsa, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu madde kullanımı hayatı tehdit eder hale geldiyse, yapılacak tören ve anma merasimleri bir prosedürden, bir dakikalık fiziki  duruştan ileri gitmeyecektir ve ne yazık ki, Gazi anlaşılamamış demektir.            Bu gün ve sonraki yıllarda yapılması gereken şey anma merasimlerinden çok, anlama toplantıları olmalıdır.           Sadece ülkemizin değil tüm doğu toplumlarının ümidi olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun!" - DORUK

         Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Beni görmek demek behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.'' diyor Atatürk. 
         O’nu ve yaptıklarını  tam manasıyla anlayabilmek için, gençliğe, ilme ve akla verdiği önemi, idealistliğini, rasyonalistliğini, irdeleyip, ileri görüşünü anlamalıyız. Atatürk’ü anlamanın;  çalışkan, ilerici ve erdemli olmak olduğunu, O’nu sevenlerin biran önce fark etmesi gerekir. 
         “Bir milletin ahlak değeri, o milletin yükselmesini sağlar. Bir millet, zenginliğiyle değil, ahlak değeriyle ölçülür.” sözünü sarf eden liderin ülkesinde,  ahlaki ve toplumsal değerler göz ardı ediliyorsa, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu madde kullanımı hayatı tehdit eder hale geldiyse, yapılacak tören ve anma merasimleri bir prosedürden, bir dakikalık fiziki  duruştan ileri gitmeyecektir ve ne yazık ki, Gazi anlaşılamamış demektir. 
          Bu gün ve sonraki yıllarda yapılması gereken şey anma merasimlerinden çok, anlama toplantıları olmalıdır.
          Sadece ülkemizin değil tüm doğu toplumlarının ümidi olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun!" - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.