Asgari Ücrette, TÜRK-İŞ Masadan Kalktı

Güncel 30.12.2019 - 14:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2580+ kez okundu.
 

Asgari Ücrette, TÜRK-İŞ Masadan Kalktı

Asgari ücret net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıklandı. Karara katılmadığını açıklayan Türk-İş masadan kalktı ve toplantıdan ayrıldı.
Asgari ücret net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıklandı. Karara katılmadığını açıklayan Türk-İş masadan kalktı ve toplantıdan ayrıldı. TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, 2020 yılından itibaren geçerli olan asgari ücret ile ilgili "Geldiğimiz nokta itibariyle işçi kesimi olarak karara katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz" dedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıkladı. Bakan SELÇUK'un açıklamasından sonra söz alan IRGAT, TÜRK-İŞ'in yaptığı açıklamaları hatırlatarak; "TÜRK-İŞ olarak yaptığımız çalışmalar ve istatistiklerin sonucunda ortaya çıkan açlık, yoksulluk rakamlarını ve bir kişinin yaşam maliyetini daha önce sizlerle paylaştık." dedi. IRGAT, bu rakamların ciddi araştırmaların sonucunda ortaya çıkan rakamlar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Biz 4 kişilik bir aile için belirlensin istiyorduk ama bir kişinin yaşam maliyeti de değerlendirmemiz içinde vardı. Dolayısıyla 2 bin 578 rakamını Genel Başkanımız açıkladı ve daha sonra üç konfederasyonla yaptığımız toplantıda sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurduk. En az 2 bin 578 olacağını sizlerle paylaştık. Geldiğimiz nokta itibarıyla Sayın Bakanım açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Çünkü 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden bir kriz nedeniyle alım gücünün en fazla düştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Bu bakımdan kararınıza katılmadığımızı saygı ile kamuoyuna arz ediyoruz." diyerek masadan kalktı. - DORUK
Asgari ücret net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıklandı. Karara katılmadığını açıklayan Türk-İş masadan kalktı ve toplantıdan ayrıldı.

Asgari ücret net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıklandı. Karara katılmadığını açıklayan Türk-İş masadan kalktı ve toplantıdan ayrıldı.

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, 2020 yılından itibaren geçerli olan asgari ücret ile ilgili "Geldiğimiz nokta itibariyle işçi kesimi olarak karara katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıkladı.
Bakan SELÇUK'un açıklamasından sonra söz alan IRGAT, TÜRK-İŞ'in yaptığı açıklamaları hatırlatarak; "TÜRK-İŞ olarak yaptığımız çalışmalar ve istatistiklerin sonucunda ortaya çıkan açlık, yoksulluk rakamlarını ve bir kişinin yaşam maliyetini daha önce sizlerle paylaştık." dedi.
IRGAT, bu rakamların ciddi araştırmaların sonucunda ortaya çıkan rakamlar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Biz 4 kişilik bir aile için belirlensin istiyorduk ama bir kişinin yaşam maliyeti de değerlendirmemiz içinde vardı. Dolayısıyla 2 bin 578 rakamını Genel Başkanımız açıkladı ve daha sonra üç konfederasyonla yaptığımız toplantıda sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurduk. En az 2 bin 578 olacağını sizlerle paylaştık. Geldiğimiz nokta itibarıyla Sayın Bakanım açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Çünkü 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden bir kriz nedeniyle alım gücünün en fazla düştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Bu bakımdan kararınıza katılmadığımızı saygı ile kamuoyuna arz ediyoruz." diyerek masadan kalktı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.