ADD Kütahya Şubesinde, Davullu Zurnalı 29 Ekim Kutlaması

Güncel 01.11.2018 - 00:48, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1942+ kez okundu.
 

ADD Kütahya Şubesinde, Davullu Zurnalı 29 Ekim Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şube Başkanı Ruhsen KUMDALI: 29 Ekim, Azmin, Bağımsızlığın ve Bir Ulusun Şahlanış Destanıdır
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, Cumhuriyet Partisi Kütahya İl, Merkez İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi ve vatandaşların katılımı ile Ulu Cami önünden, Kütahya Valiliğine kadar marşlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Valilik önünde çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Atatürkçü Düşünce Derneği önünde davullu zurnalı kutlama yapıldı. 29 Ekim, Azmin, Bağımsızlığın ve Bir Ulusun Şahlanış Destanıdır diyen ADD Kütahya Şube Başkanı Ruhsen KUMDALI: "Sevgili Atatürkçü Dostlar, 29 Ekim, bir kararlılıktır. 29 Ekim, azmin-bağımsızlığın ve bir ulusun şahlanış destanıdır. Çökmüş, bitmiş, tükenmiş, Avrupa’nın diline hasta adam olarak geçmiş bir Osmanlı’nın saltanat uğruna yapmış olduğu borçlar ve bu borçların ödenmemesi sonucunda her yerde toprak kaybına uğramış, her cephede her savaşta yenilmiş ve alacakları tarafından işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluş savaşına koyduğu son noktadır 29 Ekim. 29 Ekim, dünyaya ve çağa “ Yurtta sulh, Cihanda sulh” diye haykıran bir sesin açılış rüzgarıdır. 29 Ekim, insanın- yurttaşın özgürlük bayramıdır. Fedakar ve cefakar, yoksulluğa rağmen çaresiz kaldık demeden savaşan bir halkın tarihe attığı imzanın tescillenmesidir 29 Ekim. 29 Ekim’ler sonsuza kadar devam eder. Laik ve Demokratik Cumhuriyetin bir ifadesidir 29 Ekim’ler. Cumhur halk demekse Cumhuriyet de halkın bayramıdır. Bizleri bir arada tutan en büyük çimentodur 29 Ekim. 29 Ekimler Merkezi Ankara’ da olan ve Anıtkabir’ de başlayan bir kutlamanın vazgeçilmez tarzıdır. Başkentte kutlanır, İstanbul’ da kutlanan 29 Ekimin Cumhur yani halk tarafından hiç bir anlamı yoktur. Bu da böyle biline! Hepinize nice 29 Ekim’ler, nice aydınlık ve özgürlük dolu günler diliyorum. BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. Haydi vursun davullar!" dedi. Marşlar söylendi, halaylar çekildi. CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, katılımcılara yaptığı konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Katılımcılar tarafından hep bir ağızdan Andımız okundu. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şube Başkanı Ruhsen KUMDALI: 29 Ekim, Azmin, Bağımsızlığın ve Bir Ulusun Şahlanış Destanıdır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, Cumhuriyet Partisi Kütahya İl, Merkez İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kütahya Şubesi ve vatandaşların katılımı ile Ulu Cami önünden, Kütahya Valiliğine kadar marşlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Valilik önünde çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Atatürkçü Düşünce Derneği önünde davullu zurnalı kutlama yapıldı.

29 Ekim, Azmin, Bağımsızlığın ve Bir Ulusun Şahlanış Destanıdır diyen ADD Kütahya Şube Başkanı Ruhsen KUMDALI: "Sevgili Atatürkçü Dostlar,

29 Ekim, bir kararlılıktır.

29 Ekim, azmin-bağımsızlığın ve bir ulusun şahlanış destanıdır.

Çökmüş, bitmiş, tükenmiş, Avrupa’nın diline hasta adam olarak geçmiş bir Osmanlı’nın saltanat uğruna yapmış olduğu borçlar ve bu borçların ödenmemesi sonucunda her yerde toprak kaybına uğramış, her cephede her savaşta yenilmiş ve alacakları tarafından işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluş savaşına koyduğu son noktadır 29 Ekim.

29 Ekim, dünyaya ve çağa “ Yurtta sulh, Cihanda sulh” diye haykıran bir sesin açılış rüzgarıdır.

29 Ekim, insanın- yurttaşın özgürlük bayramıdır.

Fedakar ve cefakar, yoksulluğa rağmen çaresiz kaldık demeden savaşan bir halkın tarihe attığı imzanın tescillenmesidir 29 Ekim.

29 Ekim’ler sonsuza kadar devam eder. Laik ve Demokratik Cumhuriyetin bir ifadesidir 29 Ekim’ler.

Cumhur halk demekse Cumhuriyet de halkın bayramıdır. Bizleri bir arada tutan en büyük çimentodur 29 Ekim.

29 Ekimler Merkezi Ankara’ da olan ve Anıtkabir’ de başlayan bir kutlamanın vazgeçilmez tarzıdır.

Başkentte kutlanır, İstanbul’ da kutlanan 29 Ekimin Cumhur yani halk tarafından hiç bir anlamı yoktur. Bu da böyle biline!

Hepinize nice 29 Ekim’ler, nice aydınlık ve özgürlük dolu günler diliyorum.

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Haydi vursun davullar!" dedi.

Marşlar söylendi, halaylar çekildi.

CHP Kütahya Milletvekili A. Fazıl KASAP, katılımcılara yaptığı konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Katılımcılar tarafından hep bir ağızdan Andımız okundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.