7Bin Yıllık Tarihe Sahip Kütahya, Kültür Keşifleri'nde

Güncel 24.02.2022 - 01:10, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4088+ kez okundu.
 

7Bin Yıllık Tarihe Sahip Kütahya, Kültür Keşifleri'nde

TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkan Yardımcıları Özgür Ildır Öksüz ve İlham Seyyale’nin sunumu ile TÜRSAB TV’de ekrana gelen Kültür Keşifleri programının konuğu olan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın tarihinin 7 bin yıllık olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan Kütahya’nın Osmanlı’nın kuruluş toprakları ile birlikte Kurtuluş Savaşımızın verildiği mübarek topraklara sahip bir şehir olduğunu ifade etti. Başkan Işık, “Kütahya Türk kültüründe ve tarihinde çok özel bir yere sahip bir il. Kültürel mirasımız çok zengin. Yer altı ve yer üstü kaynaklar açısından, ülkemizin 81 ilinde olmayan birçok potansiyelimiz var” dedi.  Çini sanatının geleneksel bir sanat olduğunu ifade eden Başkan Işık, çini sanatının binlerce ailenin de geçim kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Işık, “Yol ticaretine açık olan alanlarımızda yöresel ürünler satış merkezleri adı altında 20 adet iş yeri yaptık. Kısa süre içinde açılışını yapacağız” dedi.  Kütahya’nın sadece kültür ve sanatı ile ön plana çıkmadığını, bunun yanında doğal güzellikleriyle de ayrı bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Işık, şifalı su kaynakları, yeşil alanları ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir il olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 saat süren programda Kütahya’nın tanıtımını yapan Başkan Işık, bugüne kadar yaptığı projelerle birlikte, yapılacak olan vizyon projelerden de söz etti. - DORUK

TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkan Yardımcıları Özgür Ildır Öksüz ve İlham Seyyale’nin sunumu ile TÜRSAB TV’de ekrana gelen Kültür Keşifleri programının konuğu olan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın tarihinin 7 bin yıllık olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan Kütahya’nın Osmanlı’nın kuruluş toprakları ile birlikte Kurtuluş Savaşımızın verildiği mübarek topraklara sahip bir şehir olduğunu ifade etti.

Başkan Işık, “Kütahya Türk kültüründe ve tarihinde çok özel bir yere sahip bir il. Kültürel mirasımız çok zengin. Yer altı ve yer üstü kaynaklar açısından, ülkemizin 81 ilinde olmayan birçok potansiyelimiz var” dedi. 

Çini sanatının geleneksel bir sanat olduğunu ifade eden Başkan Işık, çini sanatının binlerce ailenin de geçim kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Işık, “Yol ticaretine açık olan alanlarımızda yöresel ürünler satış merkezleri adı altında 20 adet iş yeri yaptık. Kısa süre içinde açılışını yapacağız” dedi. 

Kütahya’nın sadece kültür ve sanatı ile ön plana çıkmadığını, bunun yanında doğal güzellikleriyle de ayrı bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Işık, şifalı su kaynakları, yeşil alanları ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir il olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 saat süren programda Kütahya’nın tanıtımını yapan Başkan Işık, bugüne kadar yaptığı projelerle birlikte, yapılacak olan vizyon projelerden de söz etti. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.